Dr. Mihai Polinschi, pe lista PSD pentru Consiliul Judeţean Galați

Dr. Mihai Polinschi, pe lista PSD pentru Consiliul Judeţean Galați
Foto: Marian Calestru
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

Mihai Polinschi - fostul director al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Silvius Stanciu - prorectorul Universităţii "Dunărea de Jos", Mioana Enache - inspectorul general şcolar şi Violeta Şapira - medic neurolog fac parte din echipa de candidaţi PSD la Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi, alături de aleşi cu experienţă, precum Viorica Sandu, Andreea Naggar, Sandu Mitică, Elena Grosu, Gigel Istudor şi Alexandru Nichifor. Cap de listă va fi Costel Fotea, candidatul social-democrat pentru un nou mandat de preşedinte al CJ.

Costel Fotea, candidatul PSD pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi, şi-a prezentat, ieri, o parte din echipă. "Oameni care au demonstrat profesional acolo unde şi-au desfăşurat activitatea", după cum a ţinut să precizeze. "Voi deschide lista de candidaţi, deoarece îmi asum echipa cu care plec la drum şi ceea ce fac la Consiliul Judeţean", a spus Fotea despre cei 44 de candidaţi cu care PSD îşi doreşte să obţină majoritatea în forul deliberativ judeţean.

Al doilea candidat din lista PSD este dr. Mihai Polinshi, fostul director al Ambulanţei, care a ţinut să explice motivele implicării sale politice, surprinzătoare pentru unii: "A existat o conjunctură în urma căreia am aflat că mulţi gălăţeni au empatizat cu situaţia mea, am fost surprins de faptul că ştiu şi apreciază tot ceea ce am făcut la conducerea Serviciului de Ambulanţă, şi am considerat că este un moment de răscruce. Dacă gălăţenii mi-au acordat încrederea, e momentul să întorc acest sprijin şi să fac şi eu tot ce pot pentru gălăţeni, ca atare m-am alăturat acestei echipe. Indiferent de culoarea politică, e o echipă serioasă, o echipă bună, merită sprijinită de toată lumea", a declarat Mihai Polinschi.

Pe lista viitorilor consilieri judeţeni se regăseşte şi Mioara Enache, actualul inspector general şcolar, care a declarat că sprijinul acordat de CJ învăţământului gălăţean a determinat-o să se alăture acestei echipe şi că speră ca preluarea de către Consiliu a cluburilor şcolare sportive şi a Palatului copiilor să se materializeze.

Recuperare neuromotorie la Iveşti

Dr. Violeta Şapira s-a alăturat echipei cu un proiect acceptat deja de preşedintele Fotea: "Fiind neurolog, mi-am dat seama, în momentul în care externez pacienţii, că am o problemă: o parte din tratamentul pentru accidentul vascular înseamnă recuperare neuromotorie. Din păcate, nu aveam unde să-i direcţionăm pentru a continua tratamentul, pentru a reduce din dizabilităţile pe care le lasă un accident vascular. Dl preşedinte a fost impresionat de ideea de a dezvolta în cadrul Spitalului Iveşti o clinică de recuperare neuromotorie, astfel încât pacienţii gălăţeni să nu mai fie nevoiţi să plece la Iaşi, Bucureşti, Constanţa, oriunde în altă parte, iar recuperarea lor să fie rapidă şi precoce".

Nici prorectorul Silvius Stanciu nu a mai făcut politică până acum, dar s-a alăturat echipei PSD pentru că "o dezvoltare a judeţului fără învăţământ universitar nu este posibilă".

Alte nume noi pe lista PSD sunt: Valeriu Mănăilă - directorul Clubului Sportiv Şcolar Tecuci, Cătălin Porumb - directorul Şcolii Gimnaziale din Rădeşti, Claudiu Stoian - care se ocupă de managementul sportiv şi Ana Raluca Drăgan - asistent medical, studentă la Medicină.

Dintre actualii consilieri judeţeni se vor regăsi pe lista de candidaţi: Viorica Sandu - directorul Administraţiei Pieţelor şi preşedinta Comisiei de Buget Finanţe a CJ, avocata Andreea Naggar, Sandu Mitică, Gigel Istudor - vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Elena Grosu, Alexandru Nichifor - medic şi cadru didactic, dar şi Doina Cucu - administratorul public al Consiliului Judeţean.

Citit 5551 ori Ultima modificare Duminică, 16 August 2020 22:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.