Cine va cânta la Festivalul ”Folk la Dunăre”

Cine va cânta la Festivalul ”Folk la Dunăre”
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Festivalul „Folk la Dunăre” 2020, ajuns la a şasea ediţie, se va desfăşura în perioada 19-20 septembrie, de la ora 20,00, în Grădina de vară „Leonard”, cu o întârziere de trei luni, din cauza pandemiei.

Pe 19 septembrie, vor concerta Teodora Tabarcea, Magda Pușkaș & Rareș Suciu și Daniel Iancu, iar a doua zi, pe 20 septembrie, vor veni în faţa publicului artiştii Double M., Omul din Sarmisegetuza, Zoia Alecu și Fără Zahăr.

Teodora Tabarcea este o adolescentă de 13 ani, care în melodiile ei cântă despre spiritualitatea românească. Ceea ce o face cu adevărat specială este stilul abordat, total diferit față de cel pe care îl întâlnim de regulă la adolescenții care se visează pe scenă. Teodora lucrează la primul ei album muzical, la care a început deja înregistrările, album care va conține cântece patriotice.

Vocea Magdei Pușkaș este vocea unei generații, generația Flower Power, o voce puternică și suavă în același timp, care ajunge la inima și sufletul spectatorului, având parcă puteri vindecătoare. Este un concept care dorește să recreeze atmosfera vechilor concerte care conectează spectatorul la o atmosferă muzicală intimă.

Daniel Iancu este foarte cunoscut pentru piesa "Vine valu', îmi ia calu'". A participat la diverse festivaluri de muzică folk, unde a câștigat mai multe premii.

Mihail Anton este Omul din Sarmisegetuza, cântăreț de muzică folk și rock, cu expresivitate și sensibilitate artistică. În prezent este actor și solist la Teatrul Național de Operă și Operetă „N. Leonard”, la secția de revistă.

Zoia Alecu este cantautoare, compozitoare și textieră română de muzică folk și rock. S-a lansat în anul 1973 ca artistă solo, fiind una dintre primele cantautoare din muzica folk autohtonă. Începând cu 1986 se alătură grupului Sfinx, continuându-și apoi activitatea alături de Sfinx Experience. Din anul 2006, a revenit pe scenă ca artistă solo, lansând până în prezent patru albume de autor.

Fără Zahăr este o trupă de muzică și umor, abordând mai multe genuri muzicale pe versuri comice, de satiră socială, cu teme inspirate din viața satului şi nu numai. Soliștii trupei provin din regiunea Moldova a României și cântă predominant în graiul moldovenesc. În cântecele lor, formația combină caracteristicile de hip-hop, folk, funk.

Prețul biletului întreg este de 54 lei, iar prețul redus pentru elevi, studenți și pensionari este de 32,4 lei. Abonamentul pentru ambele zile de festival costă 64,8 lei.

Citit 2617 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 10:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.