Incidente minore în procesul electoral

Incidente minore în procesul electoral

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Buletine de vot capsate două câte două, la o secţie de votare din municipiul Galaţi, şi buletine de vot pentru alegerea primarului oraşului Galaţi descoperite la o secţie de votare din Vânători, într-un pachet cu buletine de vot pentru alegerea viitorilor conducători ai comunei. Acestea ar fi neregulile - minore de altfel - semnalate până la ora 12,30 în desfăşurarea scrutinului electoral din 27 septembrie. Niciunul dintre acestea nu este de natură infracţională şi nici nu are cum să modifice cumva rezultatul votului.

În ceea ce priveşte buletinele de vot capsate, din greşeală, câte două, situaţia a fost consemnată într-un proces verbal şi remediată. Biroul Electoral Municipal a solicitat preşedinţilor de secţii să fie foarte atenţi pentru ca asemenea situaţii să nu se mai repete.

Cât priveşte situaţia de la Vânători, ea a fost descoperită în această dimineaţă, când biroul electoral al secţiei de votare a început să desigileze pachetele cu buletine de vot. Buletinele de vot pentru alegerea primarului municipiului Galaţi au fost extrase din pachet şi date de-o parte, iar la ora 21,00 vor fi anulate, la fel ca buletinele de vot dedicate comunei Vântori care nu au fost întrebuinţate. Situaţia a fost semnalată şi la 112.

Citit 1705 ori Ultima modificare Luni, 28 Septembrie 2020 00:10

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro