Judeţul şi municipiul Galaţi, fără rezultate oficiale după alegerile locale

Judeţul şi municipiul Galaţi, fără rezultate oficiale după alegerile locale
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Au trecut deja două zile de la alegerile locale din 27 septembrie. Încă din seara de duminică, PSD a anunţat realegerea cu peste 50 la sută din voturi a primarului Ionuţ Pucheanu şi a preşedintelui Consiliului Judeţean, Costel Fotea, şi a sărbătorit victoria în stradă. Cu toate acestea, rezultatele voturilor exprimate pentru Primăria Galaţi, Consiliul Local, Consiliul Judeţean şi preşedinţia acestuia sunt departe de a fi oficiale. Nici măcar provizorii nu sunt, pentru că procesele-verbale nu au fost încă făcute publice de Autoritatea Electorală Permanentă.

Explicaţia pe care am primit-o din partea Biroului Electoral Judeţean a fost aceea că, în urma verificărilor făcute luni, s-au constatat tot felul de erori în procesele verbale ale secţiilor de votare. Parte din aceste erori nu au fost descoperite şi remediate de către birourile electorale de circumscripţie şi au ajuns aşa la biroul judeţean, unde trebuie îndreptate. Fiind câte patru procese verbale din câte 436 de secţii, procesul a fost îndelungat. În plus, toate aceste modificări trebuie introduse într-o aplicaţie informatică, numai că aceasta nu permite modificări de la nivelul Biroului Electoral Judeţean. Problema este în toată ţara, nu doar la Galaţi, şi se caută soluţii. "Corecturile nu se fac pe voturile valabil exprimate", am primit asigurări de la Biroul Electoral Judeţean.

Rezultate parţiale

În aceste condiţii, tot ce vă putem oferi sunt rezultatele parţiale, centralizate de Biroul Electoral Central după numărarea voturilor din peste 99 la sută din secţiile de votare, în municipiul şi judeţul Galaţi.

Astfel, la preşedinţia judeţului, Costel Fotea (PSD) a obţinut 48,8 la sută din voturi, George Stângă (PNL) - 28,8 la sută, iar Oana Iurescu (PMP) - 5,3 la sută.

La Consiliul Judeţean, PSD conduce cu 39,7 la sută, PNL a primit 27,1 la sută, USRPLUS - 6,03 la sută, PMP - 5,74 la sută, iar ALDE - 5,5 la sută.

În bătălia pentru Primăria municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu (PSD) şi-a adjudecat 59,2 la sută din opţiunile alegătorilor, Bogdan Rodeanu (USRPLUS) - 16,2 la sută, iar Cătălin Cristache (PMP) - 5,05 la sută.

La Consiliul Local, top 4 este format din: PSD - 43,49 la sută, PNL - 17,65 la sută, USRPLUS - 11,44 la sută, PACT - 5,90 la sută. Au rămas pe tuşă: PMP - 4,9 la sută, ALDE - 3,6 la sută, PPU (s-l) - 2,66 la sută şi Pro România - 2,30 la sută.

Citit 3392 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Octombrie 2020 10:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.