Extindere și heliport pentru parcarea Spitalului Județean

Extindere și heliport pentru parcarea Spitalului Județean
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Consiliul Județean Galați a atribuit recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), la valoarea de 370 de mii lei (fără TVA), serviciile de proiectare cu fazele Studiu de fezabilitate (SF) şi Proiect Tehnic (PT), inclusiv studii de teren şi alte studii specifice, documentaţii suport pentru obţinerea de avize, acorduri şi autorizaţii, verificare tehnică de calitate a proiectului şi detaliilor de execuţie, asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul “Extindere pe verticală cu un nivel și heliport – Parcare supraetajată Spitalul Clinic Județean de Urgență”.

Durata de prestare a serviciilor este de 105 zile de la ordinul de începere a serviciilor, astfel: 45 de zile pentru predarea SF, inclusiv predare studii şi documentaţii necesare în vederea obţinerii Certificatului de Urbanism şi avize pentru Autorizaţia de Construire ce se pot obţine la baza acestui SF și 60 de zile pentru predarea PT, inclusiv verificare tehnică a documentaţiei şi documentaţia pentru avize necesare în vederea obţinerii Autorizaţiei de Construire.

Având în vedere solicitările de locuri de parcare venite atât din partea personalului medical, dar şi din partea pacienţilor, însoţitorilor acestora, cât şi a riveranilor, este oportună extinderea cu un etaj a clădirii existente şi mărirea astfel cu aproximativ 150 de locuri de parcare. Oportunitatea construirii unui heliport este determinată de rezolvarea cazurilor pacienţilor aflaţi în stare gravă care vor putea fi aduşi de urgenţă la spital cu elicopterul în orice oră din zi şi din noapte. De asemenea, pentru transferul cât mai rapid al pacienţilor la Unitatea de Primiri Urgenţe, heliportul va fi dotat cu lift exterior, se arată în expunerea de motive din SEAP.

De întocmirea acestor studii și documentații se va ocupa firma doljeană D&I Construct SRL, specializată în ”Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”, împreună cu subcontractantul Pro Concept SRL. Conform datelor de la Ministerul Finanțelor Publice, D&I Construct SRL a realizat în anul fiscal 2019 venituri totale de aproximativ 2,12 milioane lei și un profit net de 445 mii lei cu un număr mediu de nouă salariați.

Citit 4033 ori Ultima modificare Luni, 09 Noiembrie 2020 01:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.