Masca este obligatorie și în aer liber
Foto: Marian Calestru

Masca este obligatorie și în aer liber
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Încă 65 de gălățeni au primit, marți, rezultate pozitive în urma testării pentru depistarea coronavirusului. Astfel, conform datelor oficiale de la Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Galați, de la începutul pandemiei și până acum, au fost confirmate pozitiv 5.005 persoane.

Dintre acestea, 4.025 de persoane au fost declarate vindecate, 54 dintre ele fiind raportate în ultimele 24 de ore. Alte 187 de persoane și-au pierdut viața în urma complicațiilor suferite după ce s-au infectat cu Covid-19.  Totodată, numărul celor internați în secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean a crescut față de raportarea de luni. Conform datelor oficiale, în secția de Terapie Intensivă sunt internate 10 persoane, cu două mai mult față de ziua precedentă, fiind vorba despre pacienți infectați cu coronavirus care au forme grave şi au nevoie de suport respirator.

În aceste condiții, Prefectul județului Galați, Eugen Hristache, a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență (CJSU) pentru a stabili noi măsuri pentru limitarea răspândirii virusului. Cea mai importantă dintre măsuri, care a intrat în vigoare încă de marți dimineață, vizează purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice închise, dar șiu în aer liber. Această măsură este obligatorie în localitățile unde rata de infectare este mai mare de 1,5 la mia de locuitori. În această categorie intră municipiul Galați, cu o rată de infectare de 1,87 la mia de locuitori, și comunele Cuca (4,24), Gohor (1,83), Ivești (4,64), Șendreni (1,96) și Vânători (1,58).  

De asemenea, în toate aceste localități, restaurantele, cafenele și sălile de jocuri de noroc vor rămâne închise până pe 19 octombrie inclusiv, atunci când Direcția de Sănătate Publică va calcula noua rată de incidență.

Totodată, prin decizia CJSU s-a stabilit că organizarea şi desfăşurarea activităţii teatrelor/cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte în municipiul Galați se suspendă până pe 19 octombrie 2020, inclusiv. Până la aceeași dată sunt suspendate și spectacolele, concertele, festivalurile publice și private sau alte evenimente culturale desfășurate în aer liber.

În Galați și în comunele amintite (excepție face zona carantinată din Ivești, unde regulile sunt diferite), toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici își vor desfășura activitatea prin organizarea programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.

Sute de carantinați și zeci de izolați

Direcția de Sănătate Publică a reluat, după intrarea în vigoare a Legii Carantinei, monitorizarea persoanelor care trebuie să stea în izolare și în carantină. Astfel, conform datelor oficiale, numărul gălățenilor aflați în izolare a scăzut, în ultimele 24 de ore, cu 13, astfel că în izolare la domiciliu sunt în prezent 47 de gălățeni. A crescut însă numărul celor care se află în carantină. Așadar, numărul gălățenilor care sunt în carantină este acum de 439, cu 89 mai mulţi față de raportarea de luni. 

De asemenea, de la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului Galați au fost efectuate 42.527 de teste pentru depistarea coronavirusului, cu 450 mai multe față de raportarea de luni. Trebuie precizat că aceste teste nu au fost făcute doar pentru cazurile noi, ci au fost retestați și gălățenii deja declarați vindecați, cei care urmează să fie declarați vindecați, dar și cei reconfirmați cu virusul Covid-19, în această categorie fiind raportate 11 persoane în ultimele 24 de ore.

Citit 4944 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 07:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.