Cumpărăturile din Piața Basarabiei, controlate de polițiștii locali. Achiziţii doar cu documente fiscale

Cumpărăturile din Piața Basarabiei, controlate de polițiștii locali. Achiziţii doar cu documente fiscale
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Un cititor al "Vieții libere" ne-a reclamat faptul că Poliția Locală l-a împiedicat să cumpere marfa pe care și-o dorea din Piața Calea Basarabiei. În replică, instituția spune că, în respectiva piață de gros, polițiștii locali afirmă că nu au confiscat marfa cumpărată și le recomandă gălățenilor să nu achiziționeze decât produse însoțite de documente fiscale.

"Pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, precum și pentru înlăturarea persoanelor care desfășoară un comerț în afara legii, Poliția Locală Galați derulează periodic acțiuni de control în piețele agroalimentare. Pentru prima dată, polițiștii locali au inițiat o acțiune de control prin care verifică dacă comerciații/ producătorii emit documente fiscale. Referitor la Piața Calea Basarabiei, la intrarea în această zonă de angro, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale le recomandă cumpărătorilor ca la achiziționarea de produse să solicite documente fiscale. Unii comercianți nu emit asemenea documente, de aici și revolta cumpărătorilor care nu pot achiziționa marfa dorită. Polițiștii locali nu confiscă de la persoanele fizice marfă cumpărată din Piața Calea Basarabiei", este răspunsul Poliției Locale, la solicitarea "Vieții libere".

În aceste zile, asemenea acțiuni de control mai au loc în piețele din Micro 17 și Micro 39. Pe lângă verificarea documentelor fiscale emise, polițiștii locali mai au în vedere: verificarea actelor de proveniență a mărfii, verificarea metrologică a cântarelor, dar și purtarea corespunzătoare a măștii de protecție. Controalele în cele trei piețe menționate vor continua până la sfârșitul lunii octombrie, după care Poliția Locală se va "muta" în Piața Centrală și în cea din Micro 19.

Cea mai recentă acțiune de control în piețele gălățene s-a soldat cu confiscarea, de către polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale, a peste 4.800 kg de fructe/legume (struguri, hrean, roșii, vinete etc.), 1.360 de țigarete și trei cântare, bunuri în valoare de peste 11.500 de lei. Au fost verificați 38 de operatori economici și persoane fizice și au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.300 de lei. Au fost date zece amenzi pentru lipsa prețurilor afișate, alături de alte 13 sancțiuni contravenționale, aplicate în baza Legii 12/1990.

Citit 4715 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Noiembrie 2020 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.