Când va da Calorgal banii înapoi asociațiilor de proprietari

Când va da Calorgal banii înapoi asociațiilor de proprietari
Marian Alexandru, directorul Calorgal
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Reprezentanți ai unor asociații de proprietari din Galați au trimis, pe adresa redacției noastre, sesizări privind faptul că societatea locală de termoficare Calorgal întârzie să le dea înapoi banii pe care i-au plătit în plus după ce, pentru o lună, consumul le-a fost facturat la un preț al gigacaloriei mai mare decât era cel stabilit prin hotărâre de Consiliu Local.

Oamenii spun că nu au reușit să obțină niciun răspuns de la Calorgal, deși au efectuat mai multe demersuri în acest sens. ”Poate dumneavoastră reușiți să obțineți un răspuns”, ni se spune într-una dintre sesizările primite.

”Viața liberă” a scris despre acest subiect la vremea respectivă, ba chiar de mai multe ori. În discuție intră facturile pe ianuarie 2017, lună în care Calorgal a calculat consumul clienților săi la preţul majorat al gigacaloriei, cel de 190,21 lei, asta deşi HCL 30 din 26 ianuarie 2017 prevedea că preţul Gcal se majorează de la 174 la 190,21 lei de-abia de la 1 februarie 2017. La momentul respectiv, directorul Calorgal, Marian Alexandru, a explicat cum s-a ajuns la această situație: ”Pe 6 decembrie 2016, noi am transmis Primăriei solicitarea de a introduce pe ordinea de zi a şedinţei din acea lună modificarea preţului gigacaloriei livrate către populaţie. Nu s-a introdus în şedinţa din decembrie, ci de-abia în ianuarie. Noi sesizaserăm Primăria pentru aplicarea de urgenţă a noului preţ, deoarece aplicabilitatea măririi gigacaloriei la CET era cu 1 ianuarie 2017. CET-ul spunea clar: în urma unei decizii ANRE, acest tarif se va aplica de la 1 ianuarie 2017, de aceea noi am făcut toate demersurile în luna decembrie. Astfel că mărirea au introdus-o pe ordinea de zi în ianuarie, cu aplicabilitate de la 1 februarie. Aşa că luna ianuarie 2017 e descoperită”.

Acum, Marian Alexandru spune că suma totală pe care Calorgal trebuie să o restituie nu depășește 100.000 de lei, că multe asociații au sume mici de primit, dar că toate vor fi plătite ”în cel mai scurt timp”. ”Societatea traversează o situație dificilă din punct de vedere financiar, motivată de neîncasarea la timp atât a arieratelor, cât și a creanțelor. Dar îi asigurăm pe toți cei care au de încasat de la Calorgal că în cel mai scurt timp vom onora plata creanțelor”, ne-a spus directorul Marian Alexandru.

Citit 3454 ori Ultima modificare Vineri, 06 Noiembrie 2020 14:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.