Când va da Calorgal banii înapoi asociațiilor de proprietari

Când va da Calorgal banii înapoi asociațiilor de proprietari

Marian Alexandru, directorul Calorgal
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
6 comentarii

Reprezentanți ai unor asociații de proprietari din Galați au trimis, pe adresa redacției noastre, sesizări privind faptul că societatea locală de termoficare Calorgal întârzie să le dea înapoi banii pe care i-au plătit în plus după ce, pentru o lună, consumul le-a fost facturat la un preț al gigacaloriei mai mare decât era cel stabilit prin hotărâre de Consiliu Local.

Oamenii spun că nu au reușit să obțină niciun răspuns de la Calorgal, deși au efectuat mai multe demersuri în acest sens. ”Poate dumneavoastră reușiți să obțineți un răspuns”, ni se spune într-una dintre sesizările primite.
”Viața liberă” a scris despre acest subiect la vremea respectivă, ba chiar de mai multe ori. În discuție intră facturile pe ianuarie 2017, lună în care Calorgal a calculat consumul clienților săi la preţul majorat al gigacaloriei, cel de 190,21 lei, asta deşi HCL 30 din 26 ianuarie 2017 prevedea că preţul Gcal se majorează de la 174 la 190,21 lei de-abia de la 1 februarie 2017. La momentul respectiv, directorul Calorgal, Marian Alexandru, a explicat cum s-a ajuns la această situație: ”Pe 6 decembrie 2016, noi am transmis Primăriei solicitarea de a introduce pe ordinea de zi a şedinţei din acea lună modificarea preţului gigacaloriei livrate către populaţie. Nu s-a introdus în şedinţa din decembrie, ci de-abia în ianuarie. Noi sesizaserăm Primăria pentru aplicarea de urgenţă a noului preţ, deoarece aplicabilitatea măririi gigacaloriei la CET era cu 1 ianuarie 2017. CET-ul spunea clar: în urma unei decizii ANRE, acest tarif se va aplica de la 1 ianuarie 2017, de aceea noi am făcut toate demersurile în luna decembrie. Astfel că mărirea au introdus-o pe ordinea de zi în ianuarie, cu aplicabilitate de la 1 februarie. Aşa că luna ianuarie 2017 e descoperită”.
Acum, Marian Alexandru spune că suma totală pe care Calorgal trebuie să o restituie nu depășește 100.000 de lei, că multe asociații au sume mici de primit, dar că toate vor fi plătite ”în cel mai scurt timp”. ”Societatea traversează o situație dificilă din punct de vedere financiar, motivată de neîncasarea la timp atât a arieratelor, cât și a creanțelor. Dar îi asigurăm pe toți cei care au de încasat de la Calorgal că în cel mai scurt timp vom onora plata creanțelor”, ne-a spus directorul Marian Alexandru.

Citit 2916 ori Ultima modificare Vineri, 06 Noiembrie 2020 14:06

6 comentarii

 • postat de dgi Luni, 02 Noiembrie 2020 17:15 178.138.99.*** Link la comentariu
  0
  4

  Pentru A.P.E. : daca CAT-ul era asa performant de ce nu a trait bine si dupa moartea Apaterm (nu Calorgal) ? Cand guvernul a anulat miliarde CETului (datorii si penalitati in principal ptr gaz) de ce acesta nu a anulat in jos la concurenta sumei ptr ca Apaterm, sa faca la fel si ptr cetateni? Dealtfel in 2015, odata cu falimentul Apaterm, instanta a numit lichidator ptr recuperarea de la locatari a aproximativ 3600 miliarde vechi si plata catre creditori (in principal CET) a sumelor recuperate. Nu mai vorbesc de faptul ca angajatii CET-ului au avut mai mereu un venit cel putin dublu pe medie in comparatie cu salariatii Apaterm sau marea majoritate a locatarilor care lucreaza si acum pe minim pe economie. Poti numi hoti pe politicieni sau conducatori politici, inclusiv de la CET, care au creat aceasta situatie.

  Raportează
 • postat de NORDICUL Luni, 02 Noiembrie 2020 14:08 5.13.226.*** Link la comentariu
  0
  2

  Ce mare ,,smecherie ,, plateste primaria , ei nu au introdus la vot propunerea in decembrie 2016

  Raportează
 • postat de Ion Marin Luni, 02 Noiembrie 2020 12:04 178.138.98.*** Link la comentariu
  0
  8

  Mai usurel,CET, s-au autodistrus lasand să moară apatermul lovit de politic,de neplata facturilor multor cetățeni ai orașului.Au crezut că pot trai din dobânzi la datorii și s-au curățat....

  Raportează
 • postat de IonV Luni, 02 Noiembrie 2020 10:08 86.124.204.*** Link la comentariu
  2
  9

  Oamenii care și-au montat centrale de apartament au terminat și cu CET, și cu Calorgal! Toți, o mana de hoți! Au mai rămas Apa-Canal, care ne taxează cu unul din cele mai mari preturi din tara, Galațiul fiind înconjurat de ape din toate părțile dar sistemul apa-canal e ca un ciur, pierde mai mult decât consuma abonații!

  Raportează
 • postat de Tirpitz Luni, 02 Noiembrie 2020 09:24 82.76.159.*** Link la comentariu
  0
  7

  Mai oameni buni, de ani de zile umfla preturile la gigacalorie aceasta societate de tot rasul. Inainte calculau dupa ureche spunand ca au fost furate gigacalorimetrele din subsolurile blocurilor si trebuie sa calculeze dupa nusce' formule. Doi locatari din tot orasul au mers si au facut sesizari pana la ministerul de care apartin parlitii astia. Asociatiile nu faceau nimic ca si pana acum, dupa cum se vede doar o singura asociatie de proprietari a reclamat aceasta golanie din partea calorgal. Cand era centralizata, caldura costa /ap. doua camere/500 lei (5 milioane), deci se fura in draci. Dupa cum vad, nu s-a schimbat nimic. Folosesc si acum acele "formule" fantoma sa ia bani cat mai multi de la proprietari, umfland preturile la gigacalorie.

  Raportează
 • postat de A.P.E. Luni, 02 Noiembrie 2020 08:42 109.166.134.*** Link la comentariu
  10
  19

  HOTILOR , ati distrus C.E.T. -ul , intreprinderea care v-a dat o paine de mancat , mana care v-a hranit atatia ani si voi a-ti distrus-o prin indatorire .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.