Chinurile unui gălăţean, pacient asimptomatic

Chinurile unui gălăţean, pacient asimptomatic
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

În decurs de doar două săptămâni, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Galaţi, a fost testat de patru ori pentru COVID-19, cu rezultate contradictorii şi, putem afirma, ilogice. Plimbat între spitale, testat, înţepat, iradiat de două ori în decurs de numai câteva zile, omul, care ar fi vrut să ajungă la spital din cauza altor probleme medicale, este acum convins că nu a fost niciodată infectat şi nu ştie cum să facă să nu mai treacă şi a treia oară prin chinurile testărilor care l-ar putea împiedica să-şi caute sănătatea acolo unde într-adevăr are nevoie.

Azi pozitiv, mâine negativ, poimâine iar pozitiv, şi tot aşa. Pe scurt, este experienţa demnă de teatru absurd trăită de gălăţeanul D.H. Omul ni s-a adresat pentru a-şi expune experienţa incredibilă trăită luna trecută, când a fost plimbat între nu mai puţin de trei spitale, după ce a încercat să se interneze în secţia Medicală a Spitalului de Urgenţă. Rugându-ne să îi respectăm anonimatul, gălăţeanul ne-a mărturisit că oarece probleme de sănătate l-au făcut să stabilească o internare în cea mai mare unitate medicală a judeţului, ca să îşi facă nişte investigaţii mai amănunţite. De la poarta spitalului până la salon, drumul s-a dovedit, însă, imposibil. Motivul?
"Pe 12 octombrie, m-am prezentat, aşa cum stabilisem cu doamna doctor, să mă internez. La Triaj, mi-au spus să aştept, pentru că, aşa cum prevăd procedurile, trebuia să fiu testat pentru COVID. Am stat câteva ore, mi-au făcut film la plămâni, mi-au luat sânge şi probe pentru testul PCR. După alte câteva ore, a venit rezultatul: pozitiv. M-am mirat, că eu nu aveam niciun simptom, nu aveam nimic. Am zis că poate sunt asimptomatic. M-au pus să aştept într-un cort, unde mai erau şi alţi oameni. Mi-au spus că mă mută la Boli Infecţioase, unde am fost dus în cele din urmă cu o ambulanţă, în care a mai fost luat încă un pacient, cu COVID şi Alzheimer, netransportabil, în fine. La Infecţioase, nici nu ne-au dat jos din Ambulanţă, au spus că nu au locuri, ne-au trimis înapoi. Ne-au mutat în alt cort, în curte la Judeţean. Era frig, nu aveam apă, pătură sau mâncare. Mai trimiteau câte un infirmier din când în când, care ne întreba cum ne simţim, toţi de acolo fiind asimptomatici. După ore întregi, ne-au întrebat, în sfârşit, dacă putem face tratament acasă", îşi descrie gălăţeanul prima experienţă spitalicească legată de COVID-19.

"Vindecat" după izolare

D.H. a fost dus acasă cu salvarea. Spune că nu i s-a dat nicio reţetă, în schimb a fost lăsat să plece cu o branulă în braţ, dispozitiv care i-ar fi fost scos, la insistenţele lui, în parcarea blocului, de către asistenta de pe ambulanţă. Cu toate acestea, conştiincios, omul s-a izolat în casă cu soţia, timp de 14 zile, urmând toate procedurile. "Soţia mea e profesoară, deci nu se punea problema să ne expunem. Am stat în casă, am anunţat DSP-ul, medicul de familie, aşa cum trebuie. Până pe 26 octombrie, am fost în carantină", ne explică pacientul asimptomatic. A doua zi, pe 27 octombrie, cum a ieşit din izolare, s-a dus glonţ la Spitalul de Pediatrie, ca să se retesteze. Rezultatul la testul PCR a fost negativ, la fel ca şi în cazul soţiei. "Am plătit testul şi, cum am văzut că este negativ, am sunat-o pe doctoriţa de la Interne şi i-am spus. M-a chemat sâmbătă, pe 31 octombrie, să mă internez. Cu rezultatul testului negativ în buzunar, m-am prezentat din nou la Judeţean. Acolo am aflat că trebuie să trec din nou prin aceeaşi procedură. Le-am spus că abia mă testasem, că stătusem în izolare. N-a contat. Mi-au luat din nou probe, şi ce să vezi? Din nou a ieşit pozitiv. M-au trimis la TBC, unde m-au internat cu alţi patru bolnavi în salon", îşi continuă gălăţeanul istoria.

Expus bolii

De la internare şi până să reuşească să plece din spital, D.H. a trecut prin chinurile unor noi testări şi analize, la care s-a adăugat situaţia cu totul inconfortabilă şi periculoasă de a sta în salon cu bolnavi simptomatici. În tot acest timp, se convingea tot mai mult că testul de la Judeţean fusese greşit. I s-a luat din nou sânge şi a fost supus unei noi radiografii pulmonare, după numai câteva zile după ce fusese "filmat" la Judeţean. Nu avea niciun simptom, saturaţia de oxigen era bună, nu îl durea nimic, nu avea febră. "Mi-au spus că pentru ei nu contează ce mi se făcuse la Judeţean şi că trebuie să îmi facă ei toate investigaţiile. Eram în salon cu un domn din Iveşti, care fusese la o nuntă. În salonul alăturat, era soţia dumnealui, care venea la el, era simptomatică, dar nu purta mască, nimic. Mă gândeam că eu poate nu fusesem bolnav niciodată şi riscam să mă îmbolnăvesc de la ei. Am avut norocul să dau peste un domn doctor care duminică, pe 1 noiembrie, mi-a înţeles situaţia şi a acceptat să fiu testat pentru COVID atunci, nu peste opt zile, aşa cum e regula la ei. A doua zi a venit rezultatul: negativ, la două zile după ce fusesem declarat pozitiv la Judeţean", conchide bărbatul.
D.H. a fost externat din Spitalul de Pneumoftiziologie pe data de 3 noiembrie, "la cerere", fiind declarat vindecat. Crede că, de fapt, nu a fost bolnav niciodată şi că a fost victima unor erori şi a unui sistem captiv în aplicarea fără discernâmânt a unor proceduri, care, paradoxal, îi privează pe alţi oameni, aflaţi în situaţii reale de risc, de asistenţă şi tratament la timp. Acum trebuie să meargă din nou la Interne, dar nu ştie dacă nu cumva va avea ghinionul să devină din nou, pentru a treia oară, pacient asimptomatic declarat pozitiv la testarea pentru COVID-19.

Citit 11184 ori Ultima modificare Joi, 19 Noiembrie 2020 00:31

12 comentarii

 • postat de Hagi
  Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020 19:35
  89.137.230.***
  La judetean trebuie ca toti sa iasa pozitivi. Prietenii stiu de ce. Sunt interese dar cine nu cunoaste, nu stie. Ca sa fie rau si sa nu fie bine.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Cetățeanul onest
  Sâmbătă, 14 Noiembrie 2020 11:13
  188.24.74.***
  Ce nu este precizat în articol, și este un aspect important, este ca soția lui și-a făcut testul Covid, pe banii ei, imediat ce soțul a fost diagnosticat pozitiv prima oara. Și ce credeți? A fost un test cu rezultat negativ, dar au rămas izolați la domiciliu, ca na, soțul era pozitiv.
  Cunosc persoanele respective, cunosc cazul foarte bine, deci nu fabulez.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Gigi
  Miercuri, 11 Noiembrie 2020 16:21
  109.102.62.***
  Nu inteleg cum de mai sunt oameni care nu cred in Covid? Ce vedeti voi ca discreptante intre teste este de fapt rezultatul indolentei cu care unele asistente fac testul. Fals pozitiv e greu sa iasa, dar fals negativ iese des, pentru ca recoltarea se face gresit. Am vazut inclusiv asistente care nu cred in Covid asa ca atunci cand iau proba o fac "la misto".
  8
  5
  Raportează
 • postat de Rosi
  Miercuri, 11 Noiembrie 2020 14:15
  81.12.148.***
  Nu este singurul , caz si la noi in familie a fost un caz similar de 3 ori pozitiv si 2 ori negativ . Parerea mea este ca testele facute la spitalul judetean sunt contaminate sau neconcludente .
  1
  18
  Raportează
 • postat de Jomapell
  Miercuri, 11 Noiembrie 2020 13:46
  86.125.62.***
  Știți care e faza amuzantă? Că oricât a vrut domnul anonim să demonstreze că nu e bolnav, spitalu' de urgență tot te găsește cu covid. Fie este rea voința, fie fac acele teste în dorul lelei. Pe banii omului, bineînțeles, asigurat sau neasigurat. Acele asigurări de sănătate sunt vax albina, sunt special create să le umfle buzunarele la borfașii din sănătate . Când ai nevoie de tratament sau anumite teste, ți se dă cu 'flit',fiindcă nu-ți acoperă 'cheltuielile' care oricum, tot din banii tăi sunt. Vrei sa faci teste 'gratuite' la stat? Poți afla ușor câte boli ai, chiar dacă ele nu există. În ce epocă ne trezim și noi să-i puricăm pe hoții din sănătate? Fără să ne mai aplecăm capul, să știm de frica lor,de parcă ar fi faraonii antici? Am ajuns, noi asigurații, o industrie care e sinonimă cu 'mulsul'. Nu vreau o țară ca-n afară, dar cum se face că în Italia, Belgia și încă câteva, asigurarea de sănătate chiar asigură ce ai nevoie, de la teste, operații, tratamente dentare, chirurgicale, etc? Fiindcă se poate. La noi dăm bani la sănătate, dar unde se duc? Spitale zero construite, medici care fie pleacă din țară, fie îți stau pe feisbuc când ai nevoie de ei(a se vedea la spitalul de pediatrie, rezidenții de la urgență). Noi românii ar cam trebui să ne potoli cu balacareala asta, în special cei din conduceri. Dacă nu, o sa ajungem toți pariori la statisticile cu îmbolnăviri apărute și o să crăpăm, rămânând doar cu regrete, nimic bun.
  2
  16
  Raportează
 • postat de hahaha
  Miercuri, 11 Noiembrie 2020 10:13
  194.105.20.***
  S-ar parea ca pentru un anumit numar de cazuri zilnic, spitalul primeste nistebani in plus iar angajatii ceva sporuri ! Alta explicatie pertinenta nu vad pentru acest caz !
  5
  14
  Raportează
 • postat de costel
  Miercuri, 11 Noiembrie 2020 08:44
  82.137.12.***
  Mare parte dintre doctori,salariile ii intereseaza,in rest nimic
  4
  13
  Raportează
 • postat de cetatean
  Miercuri, 11 Noiembrie 2020 08:10
  136.255.148.***
  ASTA ESTE REALITATEA. INCOMPETENTA, BATAIE DE JOC, NESIMTIREA UNOR CADRE MEDICALE(SA LASAM CHESTIA CA MEDICII MUNCESC PE BRANCI) ESTE VORBA DE CEI CARE SUNT IN SPITALE, MEDICII DE FAMILIE NIST PUTORI INCOMPETENTE CARE HABAR NU AU DE NIMIC . NU MERITA SA II PLATIM PE TOTI. PACAT CA CETATEANUL NU DA STATUL IN JUDECATA MAI ALES CA SUNT FFFMULTI IN SITUATIA ASTA. ASTA NE-A ADUS POLITICIENII DE ZECI DE ANI. GENOCID.
  2
  15
  Raportează
 • postat de Eu
  Miercuri, 11 Noiembrie 2020 07:31
  159.242.228.***
  De aceea oamenii sunt speriati si nu mai merg la spitalul judetean, pana cand vor mai suferi, asta e nazism. Cum sa interzici unui om dreptul la servicii de sanatate cand tu platesti asigurarea. Astea sunt motive cu covidul, de fapt l-au plimbat de colo-colo cu scopul de a nu se trata de boala de care suferea. Se stie de procentul de eroare fals pozitiv al acestor teste de cca 60%!!
  Cu ultimele rezultate care confirma ca nu are covid, ar trebui sa mearga sa actioneze spitalul in judecata. Parca am fi pe vremea razboiului. Dar in haosul in care traim nu vad cine ar mai tine cont de o viata de om.
  2
  20
  Raportează
 • postat de Ion
  Miercuri, 11 Noiembrie 2020 05:58
  93.122.250.***
  Dacă nu se pune la punct un test Covid19 cu acuratețe în rezultate nu vom scăpa niciodată de pandemie.
  1
  17
  Raportează
 • postat de Pacient
  Miercuri, 11 Noiembrie 2020 05:35
  5.13.216.***
  Ceea ce era de demonstrat... Criminali!
  1
  17
  Raportează
 • postat de Galatean
  Miercuri, 11 Noiembrie 2020 03:49
  5.13.196.***
  Sa raspunda madam aia de la spital care a facut testul Covit si sa plateasca CM la amandoi catre casa de asigurari pentru eroarea facuta
  1
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.