Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
5 comentarii

Magistraţii Tribunalului Galaţi au dat dreptate Primăriei în procesul cu firma ucraineană VVK Euro Tehnologic SRL şi cu propria societate, Industrial Parc SRL, care administrează Parcul Industrial. Instanţa a constatat nulitatea absolută a contractului prin care firma ucraineană a pus mâna pe Parcul Industrial şi a repus părţile în situaţia anterioară încheierii acelui document. Hotărârea nu este, însă, definitivă.

Parcul Industrial, care nu a produs niciodată nici măcar un leu găurit, a ajuns, din august 2017, obiectul unor litigii.

Aşa cum aţi putut citi în "Viaţa liberă", în ianuarie 2017, Parcul Industrial a fost diminuat, prin votul aleşilor locali, cu 16,8 hectare, rămânând doar cu cinci hectare, în beneficiul Zonei Libere, unde un american necunoscut ar fi fost interesat să investească.

Hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor prin care s-a diminuat capitalul social al Parcului Industrial a fost contestată de firma VVK Euro Tehnologic, pe motiv că are un contract de cesiune a unor drepturi de folosinţă şi superficie pe 42 de ani, pe întreaga suprafaţă a parcului. Contractul fusese semnat pe 25 aprilie 2017, după votul aleşilor. Astfel, disputa s-a mutat în instanţă.

Mai întâi, cererea Primăriei de a se constata nulitatea contractului de cesiune s-a plimbat între secţiile Tribunalului din august 2017 până în iulie 2018, când, într-un final, s-a decis cine are competenţa să judece. În martie anul trecut, aflaţi din "Viaţa liberă" că, în primă instanţă, magistraţii Tribunalului Galaţi le-au dat câştig de cauză ucrainenilor, motivând că Primăria nu are calitate procesuală activă.

În urma recursului formulat de Primărie, Curtea de Apel i-a dat câştig de cauză, dar a trimis dosarul spre rejudecare, la Tribunalul Galaţi.

După mai multe amănări, Tribunalul s-a pronunţat în favoarea Primăriei. "Constată nulitatea absolută a contractului de cesiune a dreptului de folosinţă şi constituire a dreptului de superficie nr. 3/25.04.2017. Repune părţile în situaţia anterioară încheierii contractului", se arată în decizia Tribunalului, care a respins ca neîntemeiată pretenţia Primăriei de obligare a pârâtelor la plata cheltuielilor de judecată.

Hotărârea nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel. Prin urmare, agonia Parcului Industrial se prelungeşte.

Citit 2740 ori Ultima modificare Vineri, 20 Noiembrie 2020 23:31

5 comentarii

 • postat de Akbar Luni, 23 Noiembrie 2020 22:19 5.13.250.*** Link la comentariu
  0
  3

  Tori directorii Parcului industrial au fost plantati de partid si au incasat salarii de pomana. Parcul e un lan de buruieni. Daca nu va duce capul, vizitati Clujul. Au 11 parcuri industriale. Poate invatati ceva. S-ar putea salva orasul asta mohorat si gri, sugrumat de pacanele, amaneturi, chat-uri, farmacii si pompe funebre. Mii de oameni fara loc de munca ar putea sa-si gaseasca un job. Si v-ar vota pe viata. Daca v-ar duce capul...

  Raportează
 • postat de Pig Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020 18:32 5.102.4.*** Link la comentariu
  0
  25

  Parcul ăsta industrial este cea mai mare țeapă pe care ne-au dat-o cei care sunt la putere de niște zeci de ani în Galați. Deci nu uitați ce e de făcut pe 6 decembrie.

  Raportează
 • postat de Terente...de la Galati Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020 13:49 89.137.231.*** Link la comentariu
  0
  34

  Bai neputinciosilor, Cluj Napoca are deja 5 parcuri industriale iar la nivel de judet sunt vreo 10, noi nu suntem in stare de nimic...Am platit ani de zile pt. directori si angajati care nu au taiat frunza la caini.
  De ce Prefectura nu notifica acest jaf pe bani publici si nu depune o plangere ?

  Raportează
 • postat de ADYtza74 Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020 12:49 5.13.150.*** Link la comentariu
  1
  24

  Nu produce nimic ,decat paguba in buget. Cum isi justifica seful parcului salariul ?

  Raportează
 • postat de Tudor V Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020 03:45 89.136.0.*** Link la comentariu
  0
  15

  Poate fi util identificarea vinovatilor si recuperarea unor bani (pentru lipsa investitiilor ce apareau daca nu era litigiul, chiar eu fiind interesat sa construiesc o fabrica de sticla speciala din tabla de inox, care nu se sparge si nu permite infiltrarea apei de ploaie)! Deci acei consilieri si gospodarii care au aprobat concesiunea catre firma ucraineana cu reprezentanti galateni, sunt solvabili si pot plati pentru greseala lor! Sa mai spunem ca secretarul gospodariei si juristii platiti cu muuuuuuuuuuuuuuuuuuuulti bani sa verifice bonitatea partenerilor concesionari, trebuie sa restituie salariile primite intrucat nu si-au indeplinit sarcinile de serviciu elementare?!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.