Un medic și un psiholog din spitalele gălăţene au murit din cauza COVID-19

Un medic și un psiholog din spitalele gălăţene au murit din cauza COVID-19
Victime ca urmare a complicațiilor grave ale bolii
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Încă de la începutul pandemiei, cadrele medicale se află în prima linie de luptă cu boala provocată de virusul SARS-CoV-2. Din nefericire, unii dintre angajații din spitale cad ei înșiși victime ale complicațiilor cauzate de COVID-19. În ultimele zile, un medic de la Spitalul Județean Galați și un psiholog de la Spitalul CFR Galați și-au pierdut viața din cauza formelor grave de boală.

Doctorul Dan Iacoblev era medic primar în secția Oftalmologie a Spitalului Județean Galați. Avea 68 de ani și ieșise deja la pensie, dar lipsa de medici din spitalele românești l-a determinat să îmbrace din nou halatul alb, pentru a-i ajuta pe colegii săi. Din păcate, în ciuda echipamentelor de protecție, s-a îmbolnăvit de COVID-19, iar afecțiunea a dus la apariția unor complicații pulmonare severe. Pe 3 decembrie, sub privirile neputincioase ale colegilor, s-a stins în secția ATI a spitalului în care profesase timp de 22 de ani.

"Cu deosebit regret, colectivul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Galați anunță trecerea în neființă a domnului doctor Dan Iacoblev, medic primar oftalmolog, care s-a stins din viață în seara zilei de 3 decembrie 2020, în urma complicațiilor pulmonare grave generate de infecția cu noul coronavirus. A fost un medic devotat și muncitor, un om excepțional, de o probitate morală desăvârșită, o modestie și o bunătate sufletească rar întâlnite, și un extraordinar coleg", a precizat Alina Dobrea, managerul Spitalul Județean Galați.

Al doilea cadru medical ucis de COVID în județul Galați era psiholog în Policlinica Spitalului CFR Galați (devenit, în ultimele luni, spital de suport COVID-19). Irina Brașovanu avea doar 48 de ani și, înainte de a deveni psiholog, lucrase ca asistentă medicală.

"Colectivul medical din județul Galați a avut două pierderi în lupta împotriva noului virus SARS-CoV-2. E vorba de un medic oftalmolog, care făcea gărzi în secția de Oftalmologie a Spitalului Județean Galați, și de o altă colegă de-a noastră, fostă asistentă, actualmente psiholog la Spitalul CFR din Galați. Ambii s-au pierdut în urma luptei cu acest virus foarte periculos. Condoleanțe din partea întregului corp medical al județului Galați și, în mod special, din partea colectivului Colegiului Medicilor Galați. Sperăm să nu mai avem asemenea pierderi nici în cadrul colectivului medical, nici în cel al cetățenilor", a spus dr. Mihai Polinschi, vicepreședintele Colegiului Medicilor Galați.

Citit 7279 ori Ultima modificare Luni, 07 Decembrie 2020 00:13

6 comentarii

 • postat de d
  Sâmbătă, 05 Decembrie 2020 18:53
  89.137.230.***
  Lumea se infecteaza pentru ca nu tine distanta. Nu e clar ca nu trebuie sa ne apropiem de nimeni si doar asa putem sa ne ferim? Nu te intalnesti cu nimeni si scapi de virus. E simplu. Cei care au murit sunt oameni deosebiti care au incercat sa salveze. Respect pentru ei.
  3
  11
  Raportează
 • postat de Sanda
  Sâmbătă, 05 Decembrie 2020 15:05
  82.137.8.***
  Dumnezeu sa-i odihneasca pe acesti oameni minunati care si-au sacrifcat viata. Au murit ca niste eroi.
  3
  9
  Raportează
 • postat de Galatean
  Sâmbătă, 05 Decembrie 2020 11:42
  95.76.2.***
  Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!

  Doi medici pe care comunitatea ii jeleste manifestandu-si compasiunea si regretul; doi concetateni care ne-au parasit in ajunul sarbatorilor, lasand familiile, colegii si prietenii indoliati, de care isi vor aminti pururea pana la intalnirea in eternitate!
  0
  23
  Raportează
 • postat de MIHAIL
  Sâmbătă, 05 Decembrie 2020 08:57
  5.13.222.***
  RESPECT,PROFUND RESPECT PENTRU ACESTI MINUNATI OAMENI CARE ,DIN PACATE,SI-AU PIERDUT VIETILE,LUPTAND SA LE SALVEZE PE ALE ALTORA,ADEVARATI EROI IN ALB,SLUJITORI DEVOTATI NOBILEI MESERII IN CARE AU STRALUCIT SI PRIN DARUIREA EXEMPLARA!O LUMINOASA SI FRUMOASA AMINTIRE SA-I INSOTEASCA PE DRUMUL TAINIC AL VESNICIEI!!!
  2
  21
  Raportează
 • postat de Un om?..
  Sâmbătă, 05 Decembrie 2020 07:13
  188.24.217.***
  Bunul Dumnezeu sa va ierte oameni minunati, care in aceasta perioada , si voi, si. colegii vostri , v ati comportat eroic salvand vieti.
  Sper ca ignorantii sa invete ceva din faptele voastre si a colegilor vostri.
  Toata stima si pretuirea pentru intregul personal medical din spitalele noastre, sunteti adevarati eroi.
  2
  20
  Raportează
 • postat de Galatean
  Sâmbătă, 05 Decembrie 2020 05:48
  5.13.196.***
  Ieri ,Vineri a fost ce-a mai alomerata zi in oras , mii de masini pe strazi [ Bucurestiul era mic pe linga noi] oameni multi pe strazi , in statiile de autobuz si in mijloacele de transport care erau arhipline de calatori , seara sute de tineri au iesit la plimbare pe strazi ,in parcuri , pe faleza, nu se conta ca e pandemie sau nu , omului nu-i pasa de nimic, de ce mai afisezi fii responsabil cand nu esti si nu poti fii , la Carrefour era super aglomerat aseara , sute de masini intrau si iesea din parcare pentru cumparaturi , iar pietele sant inchise de frica molipsirii a cumparatorului la un kg de cartofi de la taraba, ne mai intrebam de ce creste rata infectarii , adevarul e ca santem intre ciocan si nicovala
  5
  25
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.