Un medic și un psiholog din spitalele gălăţene au murit din cauza COVID-19

Un medic și un psiholog din spitalele gălăţene au murit din cauza COVID-19
Victime ca urmare a complicațiilor grave ale bolii
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Încă de la începutul pandemiei, cadrele medicale se află în prima linie de luptă cu boala provocată de virusul SARS-CoV-2. Din nefericire, unii dintre angajații din spitale cad ei înșiși victime ale complicațiilor cauzate de COVID-19. În ultimele zile, un medic de la Spitalul Județean Galați și un psiholog de la Spitalul CFR Galați și-au pierdut viața din cauza formelor grave de boală.

Doctorul Dan Iacoblev era medic primar în secția Oftalmologie a Spitalului Județean Galați. Avea 68 de ani și ieșise deja la pensie, dar lipsa de medici din spitalele românești l-a determinat să îmbrace din nou halatul alb, pentru a-i ajuta pe colegii săi. Din păcate, în ciuda echipamentelor de protecție, s-a îmbolnăvit de COVID-19, iar afecțiunea a dus la apariția unor complicații pulmonare severe. Pe 3 decembrie, sub privirile neputincioase ale colegilor, s-a stins în secția ATI a spitalului în care profesase timp de 22 de ani.

"Cu deosebit regret, colectivul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Galați anunță trecerea în neființă a domnului doctor Dan Iacoblev, medic primar oftalmolog, care s-a stins din viață în seara zilei de 3 decembrie 2020, în urma complicațiilor pulmonare grave generate de infecția cu noul coronavirus. A fost un medic devotat și muncitor, un om excepțional, de o probitate morală desăvârșită, o modestie și o bunătate sufletească rar întâlnite, și un extraordinar coleg", a precizat Alina Dobrea, managerul Spitalul Județean Galați.

Al doilea cadru medical ucis de COVID în județul Galați era psiholog în Policlinica Spitalului CFR Galați (devenit, în ultimele luni, spital de suport COVID-19). Irina Brașovanu avea doar 48 de ani și, înainte de a deveni psiholog, lucrase ca asistentă medicală.

"Colectivul medical din județul Galați a avut două pierderi în lupta împotriva noului virus SARS-CoV-2. E vorba de un medic oftalmolog, care făcea gărzi în secția de Oftalmologie a Spitalului Județean Galați, și de o altă colegă de-a noastră, fostă asistentă, actualmente psiholog la Spitalul CFR din Galați. Ambii s-au pierdut în urma luptei cu acest virus foarte periculos. Condoleanțe din partea întregului corp medical al județului Galați și, în mod special, din partea colectivului Colegiului Medicilor Galați. Sperăm să nu mai avem asemenea pierderi nici în cadrul colectivului medical, nici în cel al cetățenilor", a spus dr. Mihai Polinschi, vicepreședintele Colegiului Medicilor Galați.

Citit 7979 ori Ultima modificare Luni, 07 Decembrie 2020 00:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.