START VOT! Parlamentarii sunt la mâna dumneavoastră
Foto: Marian Calestru

START VOT! Parlamentarii sunt la mâna dumneavoastră
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Drept de vot, act de identitate valabil şi mască de protecţie! Doar atât vă trebuie pentru a putea hotărî cine vor fi cei 13 parlamentari – nouă deputaţi şi patru senatori – care vor reprezenta Galaţiul în următorii patru ani. Dacă actul de identitate a expirat în perioada 1 martie - 6 decembrie, vă veţi putea exercita votul pe baza acestuia. Secţiile de votare şi-au deschis porţile în această dimineaţă la ora 7,00 şi vor rămâne la dispoziţia alegătorilor până la ora 21,00. Timp suficient pentru un vot atât de important!

Conform datelor oficiale, s-au tipărit 576.827 de buletine de vot pentru Camera Deputaţilor şi tot atâtea pentru Senat, iar fiecare dintre cele 436 de secţii de votare organizate la nivelul judeţului Galaţi au primit câte cinci ştampile cu menţiunea „VOTAT”.

Vă reamintim că puteţi vota numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea în care aveţi domiciliul ori reședința. Pentru a o identifica mai uşor, accesați www.registrulelectoral.ro, introduceți datele personale și veți afla secția de votare la care ați fost arondat, inclusiv adresa acesteia.

În cazul în care vă aflaţi în altă localitate, dar nu aţi părăsit judeţul în care aveţi reşedinţa sau domiciliul, puteţi vota la oricare secţie de votare.

Procedura de vot

Ca şi la alegerile locale, la intrarea în secţia de votare vi se va măsura temperatura cu ajutorul unui termometru noncontact şi vă veţi dezinfecta mâinile.

În secţia de votare, vă veţi poziționa actul de identitate în suportul terminalului informatic, astfel încât datele sale de identificare să poată fi preluate în Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal.

Pentru a fi identificat de către operatorul de calculator și de membrii biroului electoral, va trebui să vă îndepărtaţi pentru scurt timp masca, apoi o veţi repoziţiona. După ce veţi semna în lista electorală, veţi prelua un buletin de vot pentru Camera Deputaţilor, un buletin de vot pentru Senat şi ştampila cu menţiunea „VOTAT”.

În cabina de vot, veţi aplica ştampila cu menţiunea "VOTAT" în interiorul patrulaterului care conţine lista de candidați sau numele candidatului preferat.

Veţi îndoi, apoi, buletinele de vot, astfel încât să se păstreze secretul opţiunii dumneavoastră, şi le veţi introduce pe fiecare în urna corespunzătoare.

După restituirea ştampilei cu menţiunea "VOTAT", la indicația și sub supravegherea membrilor biroului electoral al secției de votare, vă veţi aplica timbrul autocolant ori ştampila cu mențiunea "VOTAT", după caz, pe actul de identitate. Veţi părăsi, apoi, secţia de votare, respectând circuitul trasat, iar la ieşire vă veţi mai dezinfecta o dată mâinile.

Alegeţi înţelept!

Citit 1296 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 06:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.