Cine pune în valoare situl arheologic de la Tirighina

Cine pune în valoare situl arheologic de la Tirighina

Evaluaţi acest articol
(16 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

După două licitaţii anulate, Primăria Galaţi a reuşit să găsească un constructor pentru "Punerea în valoare a sitului arheologic Tirighina – Barboşi”, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană: pe SC Rovis Lider SRL. Contractul a fost atribuit cu o valoare mai mare decât cea licitată.

Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galaţi a anunţat că a semnat contractul de execuție a lucrărilor la obiectivul „Punerea în valoare a sitului arheologic Tirighina, Barboși". „Oferta declarată câștigătoare este cea depusă de Rovis Lider SRL Galați - 15.629.173,12 lei fără TVA”, a transmis municipalitatea. Valoarea contractului este net superioară celei estimate la licitaţie, care a fost de doar 13.650.412,53 lei fără TVA, în condiţiile în care criteriul de atribuire a fost "preţul cel mai scăzut".

Explicaţii

„Comisia de evaluare poate accepta sau respinge un preţ care depăşeşte valoarea estimată a contractului numai prin prisma existenţei sau inexistenţei disponibilizării de fonduri suplimentare. În acest caz am avut posibilitatea de a suplimenta, pentru că oferta nu a depăşit cu 15 la sută mai mult decât valoarea estimată preţul iniţial al contractului de achiziţie publică. A fost cea mai bună ofertă conformă”, ne-a explicat administraţia locală, indicând prevederile articolului 36 din Hotărârea Guvernului 395/2016. Trebuie spus că, în afară de Rovis Lider, au mai depus oferte Asocierea Lemacons – Trameco şi Asocierea Gruppo Sinopia Restauri - Gruppo Ge.Di..
Revenind la situl arheologic, reamintim că proiectul european ar fi trebuit să fie implementat până la 31 octombrie 2020, dar perioada a fost prelungită.
„Lucrările aferente obiectivului constau în: lucrări de conservare-restaurare vestigii arheologice antice și interbelice; construire structuri de protecție a vestigiilor arheologice – permanente și temporare și construire Muzeu de sit cu punct de informare; amenajări exterioare pentru acces la monumentul istoric – drum acces sit, alei de circulație pietonală; amenajări pentru sugestii configurații istorice - trasee fortificații, circulații antice, prelucrări ale terenului – ramblee circulații pietonale, împrejmuire, balustrade și plantații; lucrări pentru iluminat exterior arhitectural și peisagistic; lucrări de protejare a taluzurilor – protecție antierozională”, precizează Primăria.

Citit 3831 ori Ultima modificare Vineri, 04 Decembrie 2020 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.