Cine pune în valoare situl arheologic de la Tirighina

Cine pune în valoare situl arheologic de la Tirighina
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

După două licitaţii anulate, Primăria Galaţi a reuşit să găsească un constructor pentru "Punerea în valoare a sitului arheologic Tirighina – Barboşi”, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană: pe SC Rovis Lider SRL. Contractul a fost atribuit cu o valoare mai mare decât cea licitată.

Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galaţi a anunţat că a semnat contractul de execuție a lucrărilor la obiectivul „Punerea în valoare a sitului arheologic Tirighina, Barboși". „Oferta declarată câștigătoare este cea depusă de Rovis Lider SRL Galați - 15.629.173,12 lei fără TVA”, a transmis municipalitatea. Valoarea contractului este net superioară celei estimate la licitaţie, care a fost de doar 13.650.412,53 lei fără TVA, în condiţiile în care criteriul de atribuire a fost "preţul cel mai scăzut".

Explicaţii

„Comisia de evaluare poate accepta sau respinge un preţ care depăşeşte valoarea estimată a contractului numai prin prisma existenţei sau inexistenţei disponibilizării de fonduri suplimentare. În acest caz am avut posibilitatea de a suplimenta, pentru că oferta nu a depăşit cu 15 la sută mai mult decât valoarea estimată preţul iniţial al contractului de achiziţie publică. A fost cea mai bună ofertă conformă”, ne-a explicat administraţia locală, indicând prevederile articolului 36 din Hotărârea Guvernului 395/2016. Trebuie spus că, în afară de Rovis Lider, au mai depus oferte Asocierea Lemacons – Trameco şi Asocierea Gruppo Sinopia Restauri - Gruppo Ge.Di..

Revenind la situl arheologic, reamintim că proiectul european ar fi trebuit să fie implementat până la 31 octombrie 2020, dar perioada a fost prelungită.

„Lucrările aferente obiectivului constau în: lucrări de conservare-restaurare vestigii arheologice antice și interbelice; construire structuri de protecție a vestigiilor arheologice – permanente și temporare și construire Muzeu de sit cu punct de informare; amenajări exterioare pentru acces la monumentul istoric – drum acces sit, alei de circulație pietonală; amenajări pentru sugestii configurații istorice - trasee fortificații, circulații antice, prelucrări ale terenului – ramblee circulații pietonale, împrejmuire, balustrade și plantații; lucrări pentru iluminat exterior arhitectural și peisagistic; lucrări de protejare a taluzurilor – protecție antierozională”, precizează Primăria.

Citit 4596 ori Ultima modificare Vineri, 04 Decembrie 2020 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.