Stăpân de stână, acuzat de rele tratamente

Stăpân de stână, acuzat de rele tratamente
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Proprietarul unei stâne din judeţul Galaţi are probleme cu legea după ce un cioban pe care îl tocmise să îi păzească oile l-a acuzat că l-a bătut cu bestialitate pe motiv că ar fi consumat alcool. Incidentul s-a petrecut într-un saivan din nordul judeţului, cel arătat ca agresor fiind nu doar cercetat penal, ci şi amendat după ce i-a ameninţat pe jandarmii chemaţi în ajutor. 

Incidentul care l-a avut ca victimă pe un cioban în vârstă de 60 de ani s-a petrecut zilele trecute la o stână de lângă Tecuci şi poate nu ar fi fost cunoscut dacă baciul nu ar fi sunat la 112 să ceară ajutor. Omul a solicitat sprijinul forţelor de ordine după ce, susţine el, a fost agresat crunt, cu o sapă, de către stăpânul stânei, pe motiv că ar fi consumat băuturi alcoolice. Acesta l-ar fi lovit cu unealta peste mâini, picioare şi ceafă, aspecte constatate de jandarmii care l-au găsit pe om plin de răni. Militarii au chemat salvarea, care l-a dus pe cioban la Spitalul din Tecuci şi mai apoi la Spitalul de Urgenţă, pentru investigaţii suplimentare. În tot acest timp, proprietarul stânei a făcut tot posibilul să împiedice aflarea adevărului. 

"Pe timpul luării măsurilor legale la fața locului, dar și pe holurile spitalului, proprietarul stânei, însoțit de câțiva prieteni, a încercat să îi împiedice pe militari să stabilească împrejurările în care a fost comisă agresiunea, încercând să îi intimideze cu amenințări și relații suspuse", a precizat lt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi. Mocanul s-a ales cu dosar penal pentru lovire şi alte violenţe şi a primit şi o amendă de 3.000 de lei pentru că i-a împiedicat pe jandarmi să îşi facă treaba. Ancheta a fost preluată de poliţie. 

Citit 4312 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 07:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.