Un regizor gălăţean face un film inedit despre Revoluţie. Este nevoie de fonduri pentru realizarea proiectului (VIDEO)

Un regizor gălăţean face un film inedit despre Revoluţie. Este nevoie de fonduri pentru realizarea proiectului (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Tânărul regizor de film gălăţean Radu Mihail Savin şi-a propus să realizeze un scurtmetraj despre Revoluţia din decembrie 1989 dintr-o perspectivă inedită, pe care, ulterior, vrea să-l dezvolte într-un lungmetraj.

Cum filmul este despre mentalităţile comuniste care sunt încă vii şi astăzi, echipa are nevoie de sprijinul financiar al iubitorilor artei cinematografice, astfel încât să nu apeleze la instituţiile de cultură care ar putea altera proiectul.

"Nu am dorit să apelăm la finanțarea instituțiilor publice de cultură, pentru a nu fi supuși în vreun fel unei presiuni exterioare care ar fi putut altera autenticitatea filmului. De aceea vom putea realiza acest film numai cu sprijinul tău", scrie echipa pe https://www.sprijina.ro/cauze/scurtmetraj, pagină unde se găsesc toate detaliile.

Pentru fiecare sumă donată, echipa de filmare oferă la schimb ceva: bilete la premieră, întâlniri cu echipa, participarea la petrecerea de lansase a scurtmetrajului, chiar şi participarea la filmări.

Scurtmetrajul "N-a fost. Este și va fi" vorbește despre mentalitățile oamenilor din comunism, care s-au păstrat până astăzi. Pe 17 decembrie 1989, în a doua zi de revoluție din Timișoara, dintr-o întreprindere se fură portretul lui Ceaușescu. Fiind presat de un control iminent al cadrelor de Securitate, directorul trimite doi muncitori să fure portretul aflat în școala din apropiere.

"Povestea este reală și a fost culeasă și scrisă de Cristi Vicol, un tânăr scriitor timișorean cu care împărtășesc aceeași pasiune pentru istoria recentă și cum ea ne afectează viețile și în prezent. Am crescut fără cinematograf în Galați, ultimul film văzându-l la Cinema Central când aveam şapte ani. Faptul că mult timp nu am avut acces la filme pe ecran mare, mi-a creat o curiozitate puternică de a explora domeniul audiovizual. În 2014, intrarea la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, secția Regie de Film, a fost confirmarea că o carieră în film este posibilă. De atunci, am reușit să fac parte din multe echipe de producție care au filmat în București, de la filme americane la reclame difuzate la televizor, toată această experienţă fiind acum o bază solidă pentru proiectul meu", povesteşte Radu Mihail Savin despre sine şi despre cum a ajuns la acest film de suflet.

Citit 4041 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2021 00:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.