Un gard, o capelă şi două capete de linie - şapte milioane de lei. Primele investiţii propuse de Direcţia Infrastructură

Un gard, o capelă şi două capete de linie - şapte milioane de lei. Primele investiţii propuse de Direcţia Infrastructură
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Refacerea gardului Maternităţii "Buna Vestire", reparaţia capitală a capelei Cimitirului „Sf. Lazăr” şi amenajarea capetelor de linie din Micro 19 şi Bariera Traian par să fie priorităţile Direcţiei Dezvoltare, Infrastructură şi Lucrări Publice pentru 2021. Sunt primele obiective de investiţii ale căror costuri au ajuns la comisiile Consiliului Local Galați. Pentru că este important ca gălăţenii să afle la cât sunt evaluate lucrările, vă prezentăm cele mai importante date din proiectele de hotărâre. 

Două tipuri de împrejmuire

Nu mai puţin de 892.423 de lei este valoarea totală a investiţiei pentru „Refacere gard Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie «Buna Vestire»”. Este vorba despre o împrejmuire de 242 ml, trei porţi auto şi două pietonale. Proiectul propune două tipuri de gard. Pe latura de vest (72,5 ml) vor fi stâlpi din beton armat cu înălţimea de 215 cm, care se vor încastra în fundaţii rigide din beton armat, zidărie de BCA 200 x 240 x 600mm, pe lăţimea de 20 cm şi realizare grindă de soclu din beton armat. Pentru latura de nord-vest (169,5 ml) se propune o împrejmuire tip II: montare stâlpi din beton armat cu înălţimea de 215 cm, care se vor încastra în fundaţii rigide din beton armat, panouri de gard din fier masiv forjat amprentat cu înălţimea de 2 m, realizare grindă de soclu din beton armat. Durata de realizare este de 12 luni, iar sursa de finanţare buget local/ împrumut.

Reparaţii capitale pentru o capelă

Conform documentelor, valoarea totală a reparaţiilor capitale de care are nevoie capela Cimitirului „Sf. Lazăr” se ridică la 1.186.057 de lei, pentru o suprafaţă construită de 344,40 mp, iar desfăşurată de 681 mp. Lucrările vizează: anveloparea clădirii, refacerea tâmplăriei exterioare şi interioare, a finisajelor interioare, pardoselilor, învelitorii şi a stratului suport, refacerea amenajărilor exterioare, a instalaţiilor electrice, sanitare, termice, înlocuirea aparatelor de aer condiţionat şi montarea unui sistem de supraveghere video. Durata de realizare este tot de 12 luni, iar sursa de finanţare buget local/împrumut.

Refacerea capetelor de linie

Pentru „Amenajare de staţii capăt de linie” Micro 19, respectiv Bariera Traian, sumele propuse sunt substanţiale. În Micro 19, valoarea totală a investiției este de 2.530.834 de lei, pentru o suprafață teren amenajată de 3.460 mp, respectiv suprafaţă construită 103,65 mp. Prin proiect sunt prevăzute următoarele lucrări: construire dispecerat, realizarea a șase peroane noi, cu copertine deschise, individuale pentru fiecare peron, pe structură metalică pentru umbrire și protecție la intemperii a călătorilor, amenajare spațiu public urban cu alei pietonale și spații verzi, cu mobilier urban, amenajare spațiu pentru montare rasteluri biciclete, marcaje rutiere și semne de circulație la intrarea și ieșirea autovehiculelor de transport în comun din stație, semne luminoase pentru semnalizarea peroanelor și accesului în clădirea terminal.

În Bariera Traian se propune: construirea unei clădiri cu destinaţia de terminal, amenajarea platformei de îmbarcare/debarcare călători, construirea a două copertine (una dispusă perimetral trotuarului existent și una propusă central pe suprafața a patru peroane), amenajarea platformei de parcare autoturisme, sistematizarea circulațiilor vehiculelor și a pietonilor, amenajare de spații verzi, amenajarea spațiului din jurul clădirii terminal prin spații verzi și alei pietonale amenajate cu mobilier urban. În acest caz, valoarea totală a investiţiei se ridică la 2.494.720 de lei pentru suprafaţă de teren amenajată de 3.303 mp, respectiv suprafaţă construită de 282 mp. Pentru fiecare dintre amenajări durata de realizare este de 12 luni, sursa de finanţare fiind bugetul local.

Rămâne de văzut ce vor spune aleşii despre costurile acestor lucrări propuse de Direcţia Dezvoltare din cadrul Primăriei, condusă de ing. Cristian Capeţis.

Citit 4255 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Februarie 2021 14:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.