Vaccinarea personalului gălăţean din Educație începe joi, în trei centre

Vaccinarea personalului gălăţean din Educație începe joi, în trei centre
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Imunizarea împotriva COVID-19 a cadrelor didactice și a personalului auxiliar și nedidactic va începe, în municipiul Galați, joi, 25 februarie. Vaccinările vor avea loc în trei centre, pe parcursul mai multor zile. În jur de 1.000 de angajați din sistemul gălățean de învățământ urmează să fie vaccinați cu prioritate, dintr-un total de peste 5.000. În funcție de vârstă, dascălii vor primi fie serul produs de Pfizer, fie pe cel de la AstraZeneca.

Pentru angajații din învățământul preuniversitar care nu au împlinit încă vârsta de 55 de ani, vaccinarea va avea loc la centrul amenajat în sala "Siderurgistul", de pe strada Cloșca, cu serul produs de Oxford/AstraZeneca, începând cu data de 25 februarie. "În cazul personalului didactic și auxiliar cu vârsta peste 55 de ani, imunizarea împotriva COVID-19 se va desfășura la Sala Sporturilor (situată pe strada Stadionului - n.r.), cu vaccinul produs de Pfizer - BioNTech. Pentru personalul didactic și pentru cel nedidactic din învățământul universitar, imunizarea va avea loc în Secția de Recuperare Neuropsihomotorie (strada Constructorilor, nr. 29 - n.r.) a Spitalului Clinic de Copii Galați. Pentru personalul din mediul universitar, vaccinarea va avea loc tot cu serurile produse de Oxford/AstraZeneca și Pfizer - BioNTech, în zile diferite", a precizat Liliana Iordăchescu, purtătoarea de cuvânt a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați.

Detaliile cu privire la vaccinarea prioritară a personalului din învățământul gălățean au fost stabilite într-o ședință desfășurată marți, la Prefectura Galați.

Programarea nu este efectuată în platforma dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), ci unitățile de învățământ sunt cele care centralizează listele cu personalul propriu care vrea să se vaccineze. Aceste liste sunt ulterior trimise către Inspectoratul Școlar Județean Galați, de unde ajung la DSP Galați. Apoi, DSP face programarea persoanelor respective, care vor fi anunțate prin ISJ.

Potrivit coordonatorului Campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiță, imunizarea profesorilor ar trebui să dureze între șapte și zece zile.

Doar unul din cinci dascăli vrea vaccinare prioritară

Din datele disponibile până ieri, pentru județul Galați, 1.132 de angajați din Educație doreau să se vaccineze cu prioritate. Totuși, până la începerea imunizării, este de așteptat ca datele să se modifice. Oricum, proporția celor care vor să se vaccineze din totalul personalului didactic este destul de mică. Într-un document al ISJ Galați se vorbește despre un total de 5.293 de cadre didactice, dintre care doar jumătate se înscriseseră pe platforma de vaccinare, până pe 12 februarie. Dintre aceștia, doar 147 se și vaccinaseră. Cel mai probabil, mulți dintre angajații care se înscriseseră inițial în platforma de programare se vor vaccina acum cu prioritate.

În ceea ce privește personalul auxiliar și nedidactic, dintr-un total de 2.077 de persoane, 634 se programaseră și 46 se și vaccinaseră, până pe 12 februarie.

Citit 3543 ori Ultima modificare Joi, 25 Februarie 2021 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.