Combinatul Siderurgic nu este influenţat de dificultăţile Greensill

Combinatul Siderurgic nu este influenţat de dificultăţile Greensill
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Combinatul siderurgic Liberty Galaţi nu este influenţat de dificultăţile prin care trece fondul britanic Greensill, prin intermediul căruia grupul GFG Alliance, controlat de omul de afaceri Sanjeev Gupta, îşi asigura o parte din finanţarea businessurilor sale. Liberty Steel, care include Liberty Galaţi, este parte a GFG Alliance.

"Operațiunile noastre funcționează în mod obișnuit, iar afacerile noastre de bază continuă să beneficieze de condiții de piață puternice, generând vânzări și fluxuri de numerar solide. Programul nostru de eficiență operațională a îmbunătățit profitabilitatea și facem progrese în discuțiile noastre cu instituțiile financiare care ne pot ajuta să ne diversificăm finanțarea. Ne ținem angajații la curent și vom oferi actualizări suplimentare, pe măsură ce planurile noastre se concretizează", au declarat pentru "Viaţa liberă" reprezentanţii combinatului Liberty Galaţi.

După cum v-am informat, fondul Greensill se confruntă cu o situaţie dificilă, după ce banca elveţiană Credit Suisse a suspendat o linie de finanţare de 10 miliarde de euro către fondul britanic, iar Autoritatea de supraveghere bancară din Germania a îngheţat conturile unei subsidiare bancare din Bremen a fondului Greensill. De asemenea, Banca Centrală Europeană le-a cerut băncilor de pe continent să transmită detalii cu privire la expunerea lor pe fondul Greensill, precum şi pe principalul client al acestui fond, grupul GFG Alliance. În acelaşi timp, o sursă citată de Financial Times a precizat că este vorba de o măsură standard şi nu reflectă o îngrijorare crescută la nivelul BCE.

În iulie 2019, Liberty Steel, companie cu sediul în Marea Britanie, deţinută de GFG Alliance, a plătit 740 de milioane de euro pentru a prelua o serie de oţelării de la grupul ArcelorMittal, printre care şi combinatul de la Galaţi.

CITEȘTE ȘI: Banca Centrală Europeană, cu ochii pe afacerile patronului Liberty Galaţi

Citit 4291 ori Ultima modificare Joi, 11 Martie 2021 00:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.