800 de familii din Galați, selectate să participe la recensământul de probă

800 de familii din Galați, selectate să participe la recensământul de probă
Persoanele selectate vor putea completa chestionarul și online
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Institutul Național de Statistică (INS) efectuează, pe parcursul lunii martie, Recensământul de probă al populației și locuințelor. În jur de 50.000 de gospodării din întreaga țară au fost alese pentru a lua parte la acest demers, despre care autoritățile spun că este o etapă de pregătire a Recensământului General, care va avea loc în prima parte a anului viitor. Cei care refuză să răspundă întrebărilor pot fi amendați.

Peste 800 de familii din municipiul Galați și din comuna Șendreni au fost alese pentru a lua parte la Recensământul de probă organizat luna aceasta, potrivit Direcției Judeţene de Statistică Galați. Persoanele selectate au posibilitatea de a completa singure formularul online cu întrebări. Pentru cei care nu dispun de internet, interviurile vor avea loc față în față, întrebările fiind puse de recenzori.

Recensământul constă în două etape. Între 10 și 16 martie, oamenii trebuie să completeze singuri formularul electronic disponibil pe site-ul www.recensamnatromania.ro. În acest sens, gălățenii selectați vor primi în cutia poștală un pliant cu un cod QR necesar înregistrării în platforma online. După înregistrare, INS va genera chestionare electronice pentru fiecare membru al familiei, care pot fi însă completate de o singură persoană.

"Din cauza condițiilor sanitare generate de pandemia de SARS-CoV-2, este recomandată autorecenzarea, prin completarea chestionarului online. Chestionarul poate fi completat de pe orice telefon mobil tip smartphone, de pe tabletă, laptop sau PC", a precizat pentru "Viața liberă" Constantin Macoviciuc, directorul Direcției de Statistică Galați.

În a doua etapă, desfășurată în cea de-a doua parte a lunii, recenzorii vor merge la adresele selectate și vor face interviuri față în față cu persoanele care nu au acces la internet.

Ce întrebări conține formularul

Persoanele selectate vor fi întrebate despre condițiile în care locuiesc, despre utilitățile de care dispune locuința, dar și despre studiile finalizate sau veniturile lunare ale familiei. "Refuzul de a furniza informațiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum și furnizarea de informații incorecte constituie contravenții și se sancționează cu amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei", avertizează INS.

Potrivit Direcției de Statistică Galați, populația județului Galați era, la jumătatea anului trecut, de 627.530 de persoane.

Citit 5995 ori Ultima modificare Vineri, 12 Martie 2021 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.