Evaluaţi acest articol
(52 voturi)
10 comentarii

Monica Solomon, medic de familie în Galați, a scris pe Facebook un mesaj despre situația pe care o întâmpină, zi de zi, în activitatea sa de la cabinet. Dr. Solomon atrage atenția că, în condițiile în care mulți pacienți evident infectați refuză să se testeze și să respecte măsurile de izolare, urmează o perioadă în care "scapă cine poate".

"Astăzi, am luat în evidență 11 pozitivi. De COVID. 11. De fapt, trebuiau să fie 14, dar ultimii trei doresc, dacă e să-i citez: «decât tratament și nu vor face niciodată test pentru că e posibil să fie băgați acolo unde nu vor ei și să li se spună că sunt pozitivi». Suntem 11.000 de medici de familie în țară. Dacă facem un calcul simplu… Într-o societate în care orice este permis, mămici cu COVID își trimit copiii la școală «că poate nu se prinde nimeni». În condițiile în care e descoperit copilul, i se cere imperativ medicului de familie scutire două zile «pentru că a avut muci copilul»", scrie dr. Monica Solomon, într-un mesaj postat zilele trecute.
Medicul adaugă faptul că nu mai interesează de mult pe nimeni că se îmbolnăvesc profesori, cadre medicale, colegi de școală. "Ce voiam să spun e că niciodată, de când a început pandemia, nu am avut atâția pozitivi pe zi. O fi bine, o fi rău? Părerea mea e că trebuie să aveți grijă! Urmează perioada în care scapă cine poate. Baftă!".
Postarea medicului de familie a strâns peste o mie de reacții și sute de comentarii din partea utilizatorilor. Am contactat-o pe dr. Monica Solomon, pentru a afla cum se vede situația actuală prin ochii unui doctor care are de-a face zilnic cu noi și noi cazuri de pacienți infectați.
"Oamenii trebuie să înțeleagă că boala aceasta nu este o simplă gripă. Mortalitatea provocată de COVID-19 este de șase ori mai mare decât cea cauzată de gripa sezonieră. Oricum, tulpinile actuale sunt mult mai contagioase decât cele de anul trecut. Dacă înainte se îmbolnăvea o persoană dintr-o familie și ne întrebam cu toții cum de restul familiei este bine, acum face boala toată familia, iar mulți refuză internarea. Și medicii de familie de multe ori trebuie să își depășească protocolul și să îi trateze acasă. Asta aș vrea să înțeleagă oamenii, precum și faptul că răspunsul la tratament este dat de viteza cu care pacientul acceptă ajutorul", a concluzionat dr. Monica Solomon.

Citit 5882 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Aprilie 2021 01:12

10 comentarii

 • postat de condur Miercuri, 07 Aprilie 2021 17:57 109.166.131.*** Link la comentariu
  0
  6

  doamna zice: "medicii de familie de multe ori trebuie să își depășească protocolul și să îi trateze acasă"...
  adica cum vine asta ? se poate trata acasa ? și pentru asta trebuie incalcat protocolul ???!!! ... tragedie oameni buni... am incalcat protocolul... unde se duce țara asta fără protocol...

  Serios acum, ne pasa de protocol sau de oameni ??? Suntem medici ca sa tratam sau ca sa respectam protocoale... ?
  Oamenii și-au pierdut de muuult timp încrederea în medici ... de ce oare ... ? empatie zero, toleranță zero...
  Toți greșim unii față de alții și nimeni nu cere iertare, nimeni nu admite că a greșit ... rezultă zero încredere .
  Și ne mai mirăm de ce nu vor oamenii să se interneze ...
  Cam câți medici mai căutau înainte de covid acasă un nou născut să se asigure că mama se descurcă, că bebe e bine ? cam câți medici mai întrebau dacă copilul s-a însănătoșit după tratamentul prescris ? cam câți medici prescriu la mișto antibiotice unui copil fără un test sau ceva și apoi uită de el.
  Cam câți medici continuă să se uite la tine ca la un om normal care are nevoie de ajutor când vine la el / ea după ce ai îndrăznit să refuzi un vaccin ? Da, da, refuzi un vaccin și brusc ești decăzut din umanitate ești considerat vreun fel de maimuță stupidă care merită doar minimul de interes.
  Cam câți medici mai primesc încă bani și diverse forme de atenție ca să te trateze mai rău ca pe un animal ???

  Continuăm ? Atunci de ce se miră atât de mulți de neîncrederea populației. Ați semănat vânt dragilor, culegeți furtuna acum.

  Raportează
 • postat de Adrian Marți, 06 Aprilie 2021 16:20 89.39.81.*** Link la comentariu
  0
  10

  De ce pana acum era altfel? Avea statul grija? Exista vreo strategie in afara de ai copia pe francezi care se descurca super? Sefii de spital ne spun ca degeaba facem paturi ati ca ele se ocupă....se testeaza? Nu, unul spune ceva altul altceva dupa ureche..

  Raportează
 • postat de vand coji de seminte Marți, 06 Aprilie 2021 16:19 86.123.138.*** Link la comentariu
  0
  2

  cand soarele rasare,am ochii injectati
  sunt ultimul care mai bea,toti raman blocati
  viata-i mult prea scurta si mai stiu ceva frate
  din viata scapa cine poate

  din viata asta nimeni nu scapa cu viata!

  Raportează
 • postat de DESPERADO Marți, 06 Aprilie 2021 14:23 81.12.149.*** Link la comentariu
  19
  18

  În fiecare cartier vezi găşti de tineri fără mască care se hârjonesc, fumează, se joacă, se ating, se sărută şi nimeni nu le spune nimic.
  La mitingurile de protest din stradă pentru "libertate" cam aceleaşi obiceiuri..
  Concluzia: LUMEA a luat-o RAZNA!
  Are mare dreptate D-na doctor!!!!
  Următoarele 2-3 luni sunt cruciale: ori ne protejăm cu toţii, ori ne riscăm ca proştii sau cum se spune "ne înnecăm la mal"!

  Raportează
 • postat de hahaha Marți, 06 Aprilie 2021 09:17 194.105.20.*** Link la comentariu
  3
  35

  Sistemul de sanatate este PRAF -asta duce la tratament neconform si la lipsa de EMPATIE pentru cei internati de COVID, de aici MAREA NEINCREDERE in tratamentul la spital !

  Raportează
 • postat de toto Marți, 06 Aprilie 2021 07:56 78.96.59.*** Link la comentariu
  9
  33

  Iar se da vina pe oameni ? Nici in al 12-lea ceas nu se recunoaste ca adevarata vina o au toti politicienii care s-au plimbat prin parlament in ultimii 30 de ani? Se ignora total faptul ca grija lor a fost sa-si umple cat mai repede buzunarele cu bani si sa-si asigure pensii speciale caldute in loc sa se ocupe de sanatatea oamenilor si sa initieze legi si proiecte pentru constructia de spitale respectiv modernizarea sistemului de sanatate publica. E usor sa arunci cu noroi in oameni si sa spui ca ei sunt de vina. Unde sa se duca oamenii ? Sigur, sa se izoleze in casa ca alta solutie nu exista. STAI ACASA ! Halal slogan de 2 lei pentru aburit populatia.

  Raportează
 • postat de Geo Marți, 06 Aprilie 2021 06:46 5.13.145.*** Link la comentariu
  16
  23

  Medicii de familie au minimalizat boala si au tratato ca pe o gripa.macar in al 12 lea ceas spun adevarul si trimit oamenii la spital.

  Raportează
 • postat de Vaccinul e sigur si eficient? Marți, 06 Aprilie 2021 06:35 77.111.247.*** Link la comentariu
  30
  30

  "Într-o societate în care orice este permis" ... "pacienți evident infectați" ..."mortalitatea provocată de COVID-19 este de șase ori mai mare"... "tulpinile actuale sunt mult mai contagioase decât cele de anul trecut"

  Aceste afirmatii sunt la limita dintre minciuna si infractiune. Se observa la persoana care a declarat cele de mai sus o mentalitate de tip totalitar-dictatorial intoxicata de niste "argumente" nefondate pe nicio cercetare stiintifica ci doar pe articole dintr-un anumit tip de presa.

  Raportează
 • postat de Pixi Marți, 06 Aprilie 2021 04:41 5.13.156.*** Link la comentariu
  24
  27

  Mesaje alarmiste nu isi mai au sensul la ora actuala.
  De ce nu spune doamna doctor despre rata de insanatosire a acestei boli ? Pentru ca depaseste 98% ?
  Traim intr-o societate in care pana acum nu interesa pe nimeni cine si cui a dat gripa sezoniera, gripa fatala pentru unii si pana acum.
  Oricum, mortalitatea covid19 nu se mai poate compara cu cea a gripei sezoniere pentru ca s-a intamplat o "minune": gripa sezoniera nu mai exista !
  Intr-adevar, "scapa cibe poate" ... intreg la creier !

  Raportează
 • postat de Comunicat important catre tara Marți, 06 Aprilie 2021 01:08 89.137.230.*** Link la comentariu
  15
  29

  Vom muri cu totii si asta a fost. Firmele vor ramane fara oameni si vor da faliment si cei cativa supravietuitori se vor ocupa de agricultura si cresterea animalelor. Virusul va ucide cel putin un milion de oameni in Romania. Sa se faca testari gratuite si virusul sa fie izolat. Oamenii se tem sa se mai duca la spitale pentru ca au facut test si au iesit negativi si cand s-au internat in spital pentru alte boli acolo au iesit pozitivi cu toate ca au respectat regulile si apoi au plecat de acolo in sicriu. De asta se tem. Iar de vaccinare se tem sa nu ramana paralizati sau sa fie alergici si sa moara. Cineva trebuie sa vina si sa explice dar cineva credibil , serios si care vrea sa salveze vieti. Nu avem un lider la ora actuala in oras si in tara.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.