„Urmează perioada în care scapă cine poate”. Avertismentul unui medic gălățean

„Urmează perioada în care scapă cine poate”. Avertismentul unui medic gălățean
Evaluaţi acest articol
(52 voturi)

Monica Solomon, medic de familie în Galați, a scris pe Facebook un mesaj despre situația pe care o întâmpină, zi de zi, în activitatea sa de la cabinet. Dr. Solomon atrage atenția că, în condițiile în care mulți pacienți evident infectați refuză să se testeze și să respecte măsurile de izolare, urmează o perioadă în care "scapă cine poate".

"Astăzi, am luat în evidență 11 pozitivi. De COVID. 11. De fapt, trebuiau să fie 14, dar ultimii trei doresc, dacă e să-i citez: «decât tratament și nu vor face niciodată test pentru că e posibil să fie băgați acolo unde nu vor ei și să li se spună că sunt pozitivi». Suntem 11.000 de medici de familie în țară. Dacă facem un calcul simplu… Într-o societate în care orice este permis, mămici cu COVID își trimit copiii la școală «că poate nu se prinde nimeni». În condițiile în care e descoperit copilul, i se cere imperativ medicului de familie scutire două zile «pentru că a avut muci copilul»", scrie dr. Monica Solomon, într-un mesaj postat zilele trecute.

Medicul adaugă faptul că nu mai interesează de mult pe nimeni că se îmbolnăvesc profesori, cadre medicale, colegi de școală. "Ce voiam să spun e că niciodată, de când a început pandemia, nu am avut atâția pozitivi pe zi. O fi bine, o fi rău? Părerea mea e că trebuie să aveți grijă! Urmează perioada în care scapă cine poate. Baftă!".

Postarea medicului de familie a strâns peste o mie de reacții și sute de comentarii din partea utilizatorilor. Am contactat-o pe dr. Monica Solomon, pentru a afla cum se vede situația actuală prin ochii unui doctor care are de-a face zilnic cu noi și noi cazuri de pacienți infectați.

"Oamenii trebuie să înțeleagă că boala aceasta nu este o simplă gripă. Mortalitatea provocată de COVID-19 este de șase ori mai mare decât cea cauzată de gripa sezonieră. Oricum, tulpinile actuale sunt mult mai contagioase decât cele de anul trecut. Dacă înainte se îmbolnăvea o persoană dintr-o familie și ne întrebam cu toții cum de restul familiei este bine, acum face boala toată familia, iar mulți refuză internarea. Și medicii de familie de multe ori trebuie să își depășească protocolul și să îi trateze acasă. Asta aș vrea să înțeleagă oamenii, precum și faptul că răspunsul la tratament este dat de viteza cu care pacientul acceptă ajutorul", a concluzionat dr. Monica Solomon.

Citit 7151 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Aprilie 2021 01:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.