Numire bizară la conducerea Regionalei ANAF Galați

Numire bizară la conducerea Regionalei ANAF Galați

Sediul DGRFP Galați
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
5 comentarii

UPDATE, joi, 15 aprilie 2021. Al treilea director general, în mai puțin de o jumătate de an * Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Galați, regională ANAF care administrează finanțele publice din șase județe, are, începând din 14 aprilie 2021, un nou șef. Acesta este Cătălin Picuș, director la AJFP Brăila pe partea de Inspecție fiscală. Picuș este numit astfel în locul lui Petrică Munteanu, cel care a fost șeful DGRFP Galați timp de trei luni și jumătate.

Am mai scris și altă dată, schimbările de directori care se produc la DGRFP Galați o dată la câteva luni par să nu aibă sfârșit și nici vreo justificare care să stea în picioare la o analiză adevărată. Numirea brăileanului Cătălin Picuș la șefia DGRFP Galați, al treilea director general în mai puțin de o jumătate de an (după Eugen Ciorici - pensionat, și Petrică Munteanu - retrogradat), ne arată că imaginația celor care fac numirile este fără limite. Nu atât că Picuș este brăilean sau că "înscăunarea" lui este temporară, pe o perioadă de șase luni, cât mai ales modul în care s-a făcut numirea sa pe postul de la Galați.

Surse din cadrul instituției ne-au spus că Picuș nu a fost numit director general, ci a primit atribuții de director general, ceea ce este o mare diferență. Cu alte cuvinte, Cătălin Picuș rămâne în continuare și director la AJFP Brăila, unde trebuie să semneze condica zilnic, vine și la Galați, tot zilnic, unde lucrează câteva ore ca director general al DGRFP. Este o premieră, din câte știm noi, cel puțin în cazul ultimilor ani.

Conform informațiilor de pe site-ul instituției gălățene, ceilalți membri ai conducerii DGRFP sunt, la ora redactării acestui articol, Ștefan Sergiu Bordea (Colectare), Silviu Pripoaie (Inspecție fiscală), Mihail Bucur (Direcția Regională Vamală), Aurica Vîrgolici (Trezorerie) și Ileana Burlacu (Servicii interne).

Nici aceste nume nu sunt bătute în cuie. Sursele noastre ne-au spus că e foarte posibil ca, în următoarele câteva zile, pe postul de director executiv Servicii interne să fie numit Petrică Munteanu, fostul director general până la sfârșitul lunii martie.


Regionala ANAF Galați, fără director general (7 aprilie 2021) Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Galați a rămas fără director general, de la începutul acestei luni, în condițiile în care nici mandatul fostului director general, Petrică Munteanu, nu a fost prelungit, nici nu a venit de la ANAF o altă numire pe acest post.

Întârzierea numirilor pe funcțiile de conducere ale DGRFP nu este o noutate, cea mai recentă situație de acest fel înregistrându-se chiar în acest an, la sfârșitul lunii ianuarie. În aceste condiții, instituția nu are șef, dar are trei adjuncți. Aceștia sunt: Ștefan Bordea (Colectare), Silviu Pripoaie (Inspecție fiscală) și Ileana Burlacu (Servicii interne).

Citit 8390 ori Ultima modificare Marți, 20 Aprilie 2021 00:46

5 comentarii

 • postat de cetatean Vineri, 16 Aprilie 2021 10:44 136.255.148.*** Link la comentariu
  0
  10

  de 30 de ani totul este bizar. DACA NU ERA ASA TARA SI NOI ERAM DEPARTE.

  Raportează
 • postat de Cristi Vineri, 16 Aprilie 2021 08:05 84.243.108.*** Link la comentariu
  2
  9

  Si uite asa se mai duce dracu o institutie de maxima importanta pentru securitatea financiara si pentru viitorul judetului nostru. Felicitari FSN-ului, pardon PNL ului care nu face altceva decat sa demonstreze motivul real pentru care au vrut sa ,,guverneze''.

  Raportează
 • postat de Marius Vineri, 09 Aprilie 2021 10:26 5.2.205.*** Link la comentariu
  0
  50

  Plimbatori de documente cu mariri salariale de cel putin 3 ori pe an. Puneti mana la munca mai nenicilor! Si in plus, vouchere de vacanta si multe alte sporuri...Noroc sa ai, bugetar sa fii!
  Pun pariu ca multi dintre ei nu ar face fata unui job la privat! Dar parca regionala din Galati a ANAF, urma sa fie descentralizata!!!! Nu se mai face acest lucru!? De ce!? Cred ca au uitat cei de la guvern sa continue acest lucru, deci trebuie reamintit ca procesul de descentralizare trebuie sa continue iar aparatul bugetar trebuie redus si eficientizat.
  Oricum angajatii de la stat sunt doar veniti din partea pilelor, fara reusite in activitatea profesionala... Oamenii de rand nu reusesc sa se angajeze la stat din cauza standardelor inalte de angajare intentionat setate ca sa intre doar cei care trebuie cu subiectele stiute dinainte. Nu cred ca 1 sau 2% din angajari se fac pe bune pe criterii de performanta...

  Raportează
 • postat de Terente Joi, 08 Aprilie 2021 14:21 81.12.149.*** Link la comentariu
  0
  51

  Clădirea aceasta din imagine, cu inspecţia vamală din Port, deţine foarte multe persoane care nu ştim ce fac.
  În condiţiile în care economia e la pământ de ce se toacă atâţia bani de la buget pentru nişte "plimbători de acte"?
  Într-o asemenea clădire ar fi trebuit desfăşurată o altă activitate, nu cea de a speria bieţii întreprinzători!

  Raportează
 • postat de Katia Miercuri, 07 Aprilie 2021 21:15 89.136.0.*** Link la comentariu
  0
  62

  Specialisti si manageri reali?! Eventual dintre tinerii care au studiat cu burse de stat (platite de statul roman) in tarile europene, ce au contract sa revina in Romania, chiar nu se gasesc? Chiar ne trebuie acei sorici, domniteni, munteni, bucuri, davide si alte fake-uri politruce din vrancea lui nikadan? Apoi premierii si ministrii de carton acuza ca nu se incaseaza taxele! Cam asta este aroganta tuturor partiduletelor, dar si a celui marepsd.

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro