Studiu de trafic pentru o stradă Domnească pietonală. Achiziţie publică lansată de Primăria Galaţi

Studiu de trafic pentru o stradă Domnească pietonală. Achiziţie publică lansată de Primăria Galaţi
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

"Pe lângă lucrările de modernizare, se doreşte pietonalizarea străzii Domnească", scrie în caietul de sarcini al achiziţiei publice lansate de Primăria municipiului Galaţi pentru un studiu de trafic. Valoarea estimată a contractului este de 65.000 de lei fără TVA, criteriul de atribuire este "preţul cel mai scăzut", iar ofertele sunt aşteptate până pe 7 mai 2021.

Transformarea străzii Domnească într-o arteră pietonală - măcar la ocaziile speciale, dacă nu în weekend - reprezintă un subiect mult-disputat în rândul gălăţenilor. Administraţia locală a făcut un prim pas anul trecut, când, din 6 iunie şi până pe 13 septembrie, tronsonul cuprins între străzile Brăilei şi Navelor al arterei Domnească a fost pietonal la fiecare sfârşit de săptămână. Iată că acum mai face un pas.

Pe portalul Primăriei Galaţi, tocmai a fost lansată o achiziţie publică privind "Servicii pentru realizare studiu de trafic în vederea executării proiectului «Modernizare strada Domnească»". În caietul de sarcini se arată: "Municipiul Galaţi doreşte să modernizeze strada Domnească. Pe lângă lucrările de modernizare, se doreşte pietonalizarea străzii. Pentru aceasta se impune realizarea unui studiu de trafic care să evalueze transportul public/privat şi să identifice soluţii care să asigure condiţii optime atât pentru pietoni, cât şi pentru transport. Studiul de trafic va analiza zona cuprinsă între bulevardul Marii Uniri - strada Traian - strada Basarabiei - strada Mihai Bravu - strada Al. I. Cuza - strada Navelor", se precizează în document.

Studiul şi soluţiile de sistematizare a zonelor de impact trebuie să se bazeze pe date obţinute prin contorizarea traficului pe categorii de vehicule în cel puţin trei intersecţii relevante, al pietonilor, bicicliştilor şi al călătorilor din transportul public.

Rezultatele preconizate ale studiului de trafic vizează, în primul rând, identificarea disfuncţionalităţilor din punct de vedere al traficului auto şi resistematizarea circulaţiei prin propunerea, acolo unde este cazul, de soluţii pentru trecerea la trafic pietonal sau „share space".

Primăria aşteaptă "propuneri de resistematizare a tuturor intersecţiilor adiacente arterei principale în cazul în care este fezabilă soluţia de pietonalizare, impactul modului în care sistemul actual de transport va fi afectat de noile propuneri de sistematizare", inclusiv idei de schimbare a traseelor unor linii de transport sau înfiinţarea de trasee noi.

Reamintim că, la finele anului trecut, aleşii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru două obiective de investiţii: "Modernizare strada Domnească tronson strada Gamulea - strada Gării" şi "Reabilitare reţea de apă strada Domnească - tronson strada Eroilor - strada Gării".

Citit 5814 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Mai 2021 02:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.