Contract atribuit pentru lucrări suplimentare la Plaja „Dunărea”. Tarifele de intrare în zona de agrement vor fi diferenţiate
Foto: Marian Calestru

Contract atribuit pentru lucrări suplimentare la Plaja „Dunărea”. Tarifele de intrare în zona de agrement vor fi diferenţiate
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Cu o ofertă de 1.815.597 de lei fără TVA, Asocierea Tancrad - Lemacons, având ca subcontractant firma Ab-El SRL (care va derula lucrări curenţi slabi - supraveghere video) a câştigat contractul licitat de Primăria Galaţi pentru lucrări suplimentare la modernizarea şi reabilitarea Plajei "Dunărea". Asocierea a fost, de altfel, şi singura participantă la licitaţie.

Reamintim că procedura a pornit de la o valoare estimată de 1.829.434 de lei fără TVA. Conform autorităţilor, pe lângă lucrările suplimentare pentru ca piscinele să poată funcţiona şi pe timp friguros, sunt necesare modificarea arhitecturii unuia dintre tobogane, a traseului reţelei de canalizare şi o alimentare electrică de rezervă, prin procurarea şi montarea în sistem a unui generator electric. În plus, terenul este instabil şi se impun lucrări suplimentare de fundare. Aceste noi cheltuieli se adaugă investiţiilor aflate în derulare acolo, în valoare de 19.494.063 de lei fără TVA, puse în operă de asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - Aqua Azur SRL.

Pentru aceşti bani, autorităţile gălăţene au promis „cel mai mare aqua park din sud-estul României”, având ca principale puncte de atracţie unul dintre cele mai înalte tobogane din ţară, dar şi mult-doritul bazin cu valuri.

Conform autorităţilor, proiectul a cuprins: refacerea și modernizarea bazinului cu valuri, realizarea unei piscine de relaxare cu tobogan pentru adulți și zonă de beach bar, reamenajarea piscinei pentru copii - care va fi mai mare decât cea care a funcționat în trecut și va fi dotată cu un ansamblu de tobogane pentru toate categoriile de vârstă - realizarea unor tobogane cu aterizare în piscină și tobogane cu aterizare lentă orizontală. De altfel, la Plaja Dunărea va funcționa unul dintre cele mai mari tobogane, care va atinge 20 de metri înălțime. De asemenea, se va amenaja o zonă de servire a mesei, o zonă care va fi destinată organizării unor evenimente dotată cu scenă și ecran pentru proiecții și amenajarea unor terenuri pentru activități sportive, vestiare, dușuri etc.

Suprafața utilă va fi de 22.000 de metri pătrați, iar capacitatea aqua park-ului este 3.500 de persoane.

În ceea ce priveşte tarifele de intrare în viitoarea zonă de agrement, acestea vor trebui să fie aprobate de Consiliul Local. Conform spuselor primarului Ionuţ Pucheanu, aceste tarife ar urma să fie diferenţiate: unul pentru cei care vor dori doar să facă plajă şi unul pentru cei vor dori acces la aqua park.

Rămâne de văzut doar dacă Plaja „Dunărea” îşi va deschide porţile luna viitoare, aşa cum promiteau autorităţile.

Citit 8362 ori Ultima modificare Luni, 10 Mai 2021 00:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.