Evaluaţi acest articol
(23 voturi)
8 comentarii

Sâmbătă, 15 mai, odată cu intrarea în vigoare, la nivel național, a măsurilor de relaxare a restricțiilor sanitare în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Galați a adoptat o decizie prin care se identifică, în municipiile Galați și Tecuci, 37 de zone cu potențial de aglomerare. Pentru acestea, se instituie măsura obligativității purtării măștii de protecție.
Mai concret, în municipiul Galați este vorba despre faleza inferioară și cea superioară, parcurile din oraș, inclusiv cele ale șahiștilor, piețele, talciocul, platoul de la Sala Sporturilor, promenadele din zona blocurilor P și de la Potcoava de Aur, dar și strada Brăilei (în cartierele Țiglina 1, Micro 18 și Micro 19), precum și stațiile de transport în comun. La Tecuci, pe lângă piețe și zona agroalimentară Cernicari, parcările centrelor comerciale Kaufland, Lidl și Penny și un număr de șase străzi (Artei, 13 Septembrie, Traian, Pieței, Ștefan cel Mare și Unirii) intră în această categorie.
Conform informațiilor din presa centrală, în Capitală, o măsură similară privind păstrarea obligativității purtării măștilor de protecție în spațiile deschise a fost instituită doar în jurul unităţilor de învăţământ, pe o rază de 50 de metri, unde există potenţial de aglomerare la venire şi la plecare, nici măcar în Centrul Vechi. Ar mai fi de spus că zicala "câte bordeie, atâtea obiceie" se aplică de minune și în județul vecin. La Brăila, CJSU local a menținut, în primă fază, interdicția de circulație pe timp de noapte. Sâmbătă seara, însă, prefectul a revenit și a precizat că va corecta de îndată anomalia, pe care a denumit-o "eroare materială".

Citit 3085 ori Ultima modificare Luni, 17 Mai 2021 20:50

8 comentarii

 • postat de Eugen Miercuri, 19 Mai 2021 11:51 195.135.250.*** Link la comentariu
  1
  2

  Pentru cei ce se considera lipsiți de libertate
  https://www.viata-libera.ro/sanatate/164126-vom-avea-o-scadere-a-ritmului-vaccinarii-anti-covid19

  Raportează
 • postat de Eugen Miercuri, 19 Mai 2021 09:45 80.32.118.*** Link la comentariu
  3
  2

  Citind toate aceste comentarii , mi-am adus aminte de poezia "Viata la tara" de George Toparceanu. Una din strofe spune asa:
  " Cand se ia cate-o masura,
  Lumea-njura
  Pe agentul sanitar
  Si-l intreaba fara noima:
  - Ce-ai cu noi, ma?
  Pentru ce sa dam cu var?...
  Majoritatea comentariilor sunt in batjocura si la "misto" la adresa autoritatilor.
  @Alergatorul de pe Faleza spune ca vine virusul si ca intra prin ac de la masina, si i se pare ciudat daca am pune masca si in masina (daca sunt 2 sau mai multe persoane din familii diferite sa stii ca ar fi bine sa o porti).
  @Bathory - sa stii ca unora nu le-ar strica daca s-ar mai spala pe maini din cand in cand.
  @mascat - eu consider ca nu este vorba de destepti si de prosti, de incuiati si de permisivi, ci de respectarea unor reguli. Daca era o restrictie de viteza in tot orasul de la 50km/ora la 30km/ora, te mutai in alt oras?

  Oare avem o rata a vaccinarilor asa de mare ca sa ne putem permite sa scoatem masca? Dupa ultima statistica (datelazi.ro) doar 15.31% suntem imunizati, comparativ cu Israel cu aprox 60% inmunizare si care isi permite sa scoata masca, dar totusi cu precautie. Ce parere aveti?
  Ca sa nu mai vorbesc de felul in care se poarta masca, fara sa acopere si nasul sau ca suport de barba, samd

  Raportează
 • postat de Mishu Luni, 17 Mai 2021 15:45 89.136.6.*** Link la comentariu
  4
  14

  CJSU Galați,nu face ce vrea, face ce i se dictează de la București ! La tv iese Iohănel și ministreșii și spun că se ridică restricțiile (vai câtă bunătate!), după care îi suna pe "oamenii răi" să dea cu restricții

  Raportează
 • postat de Alergătorul de pe Faleză Luni, 17 Mai 2021 11:03 93.122.249.*** Link la comentariu
  6
  34

  Așteptăm ca CJSU Galați sa impună masca și cetățenilor care au locuințe în zonele aglomerate. Cine știe ce virus rătăcit umbla pe lângă ferestrele lor? Și nu ar strica o masca nici în mașină. Dacă treci pe Faleză și virusul intra prin aerul condiționat al mașinii? Și poate ar fi bine sa se impună și masca obligatorie peste ochi. Măcar asa nu am mai vedea anunțurile aberante ale CJSU Galați. Masuri de un total dispreț fata de cetățenii acestui oraș...

  Raportează
 • postat de parcagiu Luni, 17 Mai 2021 10:43 78.96.59.*** Link la comentariu
  5
  32

  La Bucuresti de ce lumea se poate plimba prin parcuri fara masti si la noi nu e voie ? Intreb si eu pentru o vecina .

  Raportează
 • postat de Bathory Luni, 17 Mai 2021 08:29 98.158.248.*** Link la comentariu
  14
  6

  In curand or sa vrea sa ne si spalam pe maini.

  Raportează
 • postat de mascat Luni, 17 Mai 2021 07:44 78.96.59.*** Link la comentariu
  6
  33

  Ramanem in continuare un oras blestemat. Aseara la tv bucurestenii se distrau fara nicio masca in centrul vechi. De asemeni constantenii se plimbau fara masca pe faleza. Galatenii vor continua sa poarte masca pe faleza , str. Brailei si parcuri pentru ca asa vor ,,desteptii,, din conducerea judetului. Este normal sa stai cu masca pe figura cand in statia de autobuz nu sunt decat 2-3 oameni?Cred ca e timpul sa ne emigram in alte orase . Nu pot fi schimbati in niciun fel oamenii acestia inchisi la minte din CJSU Galati ? Sunt curios, ca tot vine vara, cum se relaxeaza acesti sefi la 25-30 de grade caldura cu masca pe figura ? Evident , ei se ralaxeaza in alte locuri mai exotice de tip Dubai. Nu au ei treaba cu ,,incuiatii,, din Galati.

  Raportează
 • postat de LA PUȘCĂRIE CU CONDUCEREA CSJU GALAȚI !!!I!!! Luni, 17 Mai 2021 01:03 77.81.24.*** Link la comentariu
  13
  57

  Păi atunci să demită CJSU Galați pe Președintele României și Guvernul României și să fim administrați numai de la Galați, de către CSJU....

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.