Masca de protecție se va purta în continuare în zonele aglomerate

Masca de protecție se va purta în continuare în zonele aglomerate
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Sâmbătă, 15 mai, odată cu intrarea în vigoare, la nivel național, a măsurilor de relaxare a restricțiilor sanitare în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Galați a adoptat o decizie prin care se identifică, în municipiile Galați și Tecuci, 37 de zone cu potențial de aglomerare. Pentru acestea, se instituie măsura obligativității purtării măștii de protecție.

Mai concret, în municipiul Galați este vorba despre faleza inferioară și cea superioară, parcurile din oraș, inclusiv cele ale șahiștilor, piețele, talciocul, platoul de la Sala Sporturilor, promenadele din zona blocurilor P și de la Potcoava de Aur, dar și strada Brăilei (în cartierele Țiglina 1, Micro 18 și Micro 19), precum și stațiile de transport în comun. La Tecuci, pe lângă piețe și zona agroalimentară Cernicari, parcările centrelor comerciale Kaufland, Lidl și Penny și un număr de șase străzi (Artei, 13 Septembrie, Traian, Pieței, Ștefan cel Mare și Unirii) intră în această categorie.

Conform informațiilor din presa centrală, în Capitală, o măsură similară privind păstrarea obligativității purtării măștilor de protecție în spațiile deschise a fost instituită doar în jurul unităţilor de învăţământ, pe o rază de 50 de metri, unde există potenţial de aglomerare la venire şi la plecare, nici măcar în Centrul Vechi. Ar mai fi de spus că zicala "câte bordeie, atâtea obiceie" se aplică de minune și în județul vecin. La Brăila, CJSU local a menținut, în primă fază, interdicția de circulație pe timp de noapte. Sâmbătă seara, însă, prefectul a revenit și a precizat că va corecta de îndată anomalia, pe care a denumit-o "eroare materială".

Citit 4273 ori Ultima modificare Luni, 17 Mai 2021 20:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.