Oțelul a ratat din nou promovarea în Liga a II-a de fotbal

Oțelul a ratat din nou promovarea în Liga a II-a de fotbal
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Formația gălățeană a fost învinsă, scor 1-0, de Dacia Unirea Brăila, în returul finalei barajului de promovare în Liga a II-a, după ce a fost 1-1 în prima manșă. A fost a patra partidă a gălățenilor în care n-au putut să treacă de brăileni și a patra oară la rând când ratează promovarea în liga secundă.

Tensiunea duelului dintre Oțelul și Dacia Brăila s-a resimțit încă din startul partidei, cele două echipe fiind crispate și extrem de speriate de miza aflată în joc. Cei de la Oțelul au făcut tot posibilul ca Sevastian și Ghiocel să fie recuperați până la ora jocului de la Însurăței, astfel că amândoi au prins formula de start. Astfel, Grigoraș n-a efectuat nicio modificare de efectiv față de echipa din manșa tur. De partea cealaltă, Florentin Petre l-a oprit pe bancă pe atacantul african Batchabi și l-a trimis în teren încă din primul minut pe Vîlceanu.

Fără mari ocazii de poartă în prima repriză și fără prea multe faze reușite în general, cele două echipe s-au mulțumit să mute deznodământul în partea a doua. Singura ocazie din prima repriză a fost la lovitura de cap a lui Răducanu, la jumătatea reprizei, după o centrare venită de la Neagu, din fază fixă.

Partea a doua a început mult mai aproape de specificul meciurilor de până acum dintre Oțelul și Dacia Brăila, cu mult mai mult nerv în joc. Răducan a fost cel responsabil cu momentele periculoase la poarta adversă, însă de fiecare dată s-a opus portarul Cristian.

Presiunea la poarta adversă a gălățenilor a început să crească tot mai mult după minutul 60, iar arma atacului s-a dovedit a fi una cu două tăișuri, pentru că în apărare s-au creat spații imense de speculat pentru brăileni. Cu toate că Stănescu, Petre și Vîlceanu, cei mai periculoși oameni de atac ai Brăilei au fost scoși de pe teren, gazdele au reușit să marcheze în minutul 85 golul izbăvirii, prin Ioniță, intrat de câteva momente în joc.

Oțelul și-a pierdut complet luciditatea, iar finalul meciului i-a găsit pe jucătorii roș-alb-albaștrilor cu capul plecat în pământ și cu încă un obiectiv ratat în palmares.

Echipa Oțelului: Dinu - Farcaș, Cucu, Ghiocel, Sevastian - Neagu, Dobre - Stoian, Răducan, Nica - Cîrjan. Au mai intrat: Păun, Gavrilă și Cireș.

Patru încercări, patru nereușite

Oțelul a încheiat și cel de-al patrulea an în Liga a III-a fără să reușească să promoveze, cu toate că la startul sezonului se preconiza o trecere la pas în eșalonul secund. De asemenea, a fost al patrulea meci în care Dacia Unirea Brăila a reușit să părăsească în avantaj terenul contra Oțelului, după 3-2 și 2-1 în sezonul regulat, plus 1-1 și 1-0 în finala de baraj.

Citit 6756 ori Ultima modificare Luni, 31 Mai 2021 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.