Primăria Galați trebuie să o găsească pe moștenitoarea lui Maricel Coman [Sesizare „Viața liberă”]

Primăria Galați trebuie să o găsească pe moștenitoarea lui Maricel Coman [Sesizare „Viața liberă”]
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Povestea casei și averii gălățeanului Maricel Coman, care ar trebui să fie moștenite de fiica naturală a acestuia, Veronica, pe care însă nimeni dintre vecinii bărbatului nu știe de unde să o ia, a aprins imaginația gălățenilor, ba, mai mult, a fost preluată și la nivel național de televiziuni, devenind o chestiune știută public de foarte multă lume. 

Este greu de știut ce a fost, o viață întreagă, în sufletul acestui tată care, din varii motive, nu și-a putut vedea copilul crescând, este și mai dificil să înțelegem cum trebuie să se fi simțit Veronica în copilărie și adolescență, când singurul sprijin de la tatăl ei a fost o pensie alimentară despre care există dovezi clare că a fost plătită. Dar ne gândim că agoniseala de-o viață a tatălui, rămasă pentru moment în custodia autorităților statului, ar putea să ajute o femeie acum adultă și familia ei, îndulcind poate durerile trecutului. Din câte am aflat, ar fi nevoie ca Primăria Galați să fie sesizată oficial despre această situație, pentru a dispune o căutare în registrul de Stare Civilă, lucru ce ar duce la identificarea fiicei lui Maricel Coman. Întrucât până în acest moment nu ştim să fi făcut cineva o asemenea sesizare, o facem noi, atât pe cale administrativă, cât și publică, în speranța că situația își va găsi rapid rezolvarea. 

Dincolo de povestea de viață ieșită din comun, dincolo de faptul că la mijloc este vorba despre o locuință, într-un oraș în care chiriile sunt mari, iar de cumpărat o casă este și mai greu, în acest caz este vorba despre o femeie care are nevoie de această reparație materială și morală pentru a merge mai departe. Mai mult, dacă ea este părinte, aşa cum reiese din informaţiile pe care le avem, s-ar putea bucura de moştenirea de la bunicul nişte nepoţi care nu l-au cunoscut şi care, cel mai probabil, nu sperau să aibă veşti despre el. 

Sperăm că Primăria Galați va trata chestiunea cu maximă seriozitate și nu va aștepta curgerea unui termen pentru a intra în posesia bunurilor. 

Ajuns în posesia municipalităţii şi închiriat pe o sumă modică, apartamentul s-ar putea dovedi o sursă de neplăceri pentru restul proprietarilor din asociaţie, fiindcă este ştiut că responsabilităţile chiriaşilor sunt diferite de ale proprietarilor, de multe ori survenind neplata utilităţilor sau alte complicaţii. Un proprietar, în cazul acesta proprietara de drept, ar fi mult mai responsabil şi, în definitiv, aceasta este varianta justă.

Citit 7500 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Iunie 2021 00:43

7 comentarii

 • postat de Galatean, din pacate
  Miercuri, 23 Iunie 2021 14:58
  81.12.150.***
  Bai ! Cum, naiba, sunt 4-6-8 de-alde "Gica Contra"???

  Comentariu: "Felicitări pentru inițiativa!!". Ce vedem? 8 (OPT !!!) dislike-uri !!!

  Comentariu; .".. succes în această complexă acțiune, așteptăm ca ziarul să ne țină la curent cu aceste investigații!

  Sănătate și numai bine la toată lumea!". 6 (SASE !!) dislike-uri !!!

  Jalnici !!!
  1
  1
  Raportează
 • postat de PATRIOTUL
  Vineri, 18 Iunie 2021 14:02
  81.12.149.***
  Ruşine Societăţii Civile din Galaţi !!!!
  Dintre toţi oamenii de bine din Galaţi, cunoştinţele defunctului, Asociaţiei de Proprietari, avocaţi sau jurişti cu renume, detectivi, ONG-uri umanitare, instituţii publice, etc, doar Redacţia VL a putut face un astfel de demers pentru un fost concitadin al nostru?
  În ce lume trăim fraţilor?
  8
  19
  Raportează
 • postat de sitizan
  Vineri, 18 Iunie 2021 12:24
  109.99.225.***
  Primaria Galati detine Registrul de Stare Civila. DACA doreste, poate identifica mostenitoarea. Daca Primaria doreste sa devina proprietar asupra imobilului....NU va gasi nimic :D
  1
  25
  Raportează
 • postat de eu
  Vineri, 18 Iunie 2021 08:55
  86.125.62.***
  Marele Creanga are o scriere, in Stan Patitul cred, un nebun arunca o piatra in apa si 10 cuminti sar dupa ea, aproximativ evident ca de aia nu am pus ghilimele .... Iata cum un nonsubiect a devenit preocupare majora pentru lumea din Galati, si asa cand ni se strica ceva prin case cumparam de nou ca nu are cine repara, in Piata mare mai e un singur magazin de sanitare ca restul s-au inchis din lipsa de meseriasi urmand a fi transformate in sali de pariuri si ruleta, mai muncesc 2 rataciti in orasul asta dar restul au mintea ocupata acum ! Pe mine personal ma distreaza la culme ! Multumesc pentru un motiv de ras in aceasta lume gri si trista ! Ia uite ce degraba ne inghesuim noi sa rezolvam problemele altora !
  21
  11
  Raportează
 • postat de Galatean
  Vineri, 18 Iunie 2021 07:49
  5.13.244.***
  Doar posta poate stii unde se trimitea banii sau acel dosar facut de cei in drept ptr alocatie, sa se urmeze firul alocatiei apoi la starea civila si evidenta populatiei ,
  4
  23
  Raportează
 • postat de Mihail
  Vineri, 18 Iunie 2021 00:42
  5.14.131.***
  Am cunoscut o familie ,a inginerului Coman Ion,care a locuit pe Aleea Științei... Am fost coleg de școală cu fiul acestei familii ,toți cei amintiți fiind decedați...Vag,îmi amintesc ca am auzit în cadrul acestei familii despre o ruda,parca var cu fostul meu coleg ,un anume Coman Maricel,parcă văr cu cel ce mi-a fost coleg de școală... Sunt insa vreo 30 de ani de atunci și nu sunt foarte sigur. Sunt convins că factorii abilitati,Evidenta Populatiei,Serviciul de Criminalistica vor reuși să gaseasca moștenitoarea ,înfăptuind astfel un act de dreptate și de o mare frumusețe morală.Succes în această complexă acțiune,așteptăm ca ziarul să ne țină la curent cu aceste investigații!Sănătate și numai bine la toată lumea!
  6
  29
  Raportează
 • postat de Paul_7
  Joi, 17 Iunie 2021 18:03
  93.122.248.***
  Felicitări pentru inițiativa!!
  8
  51
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.