Multe căderi de tensiune la o stație a Electrica, indiferent de condiţiile meteo
Foto: Marian Calestru

Multe căderi de tensiune la o stație a Electrica, indiferent de condiţiile meteo
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Articol "Viața liberă" a publicat vineri, 18 iunie, articolul "Valea Orașului, lăsată fără curent", în care relata că o zonă mare a Galațiului a stat timp de peste două ore și jumătate fără curent electric. Incidentul s-a produs la Punctul de Alimentare (PA) 2 al Distribuție Energie Electrică România (DEER) - Sucursala Galați și a fost cauzat, spunea atunci compania, de condițiile meteo deosebite - cod portocaliu de vânt și ploi torențiale.

Conform sesizărilor primite de ziarul nostru, penele de curent în zonă se repetă foarte des și par să nu fie tot timpul cauzate de condițiile meteo. Iată unul din comentariile postate la articolul citat: "Și strada Domnească (Aleea Științei) a fost afectată de această avarie, până în jurul orei 10:30. Profit de această oportunitate pentru a repeta, poate cineva de la DEER - Suc. Galați ia aminte, că zona Aleea Științei, Vultur, ș.a. este permanent afectată de întreruperi ale curentului electric și asta se întâmplă nu numai în condiții meteo extreme. În această lună, iunie, au fost până acum 9 (nouă) întreruperi și nu suntem decât în data de 18. Această stație, PA 2 - Mihai Bravu, dă rateuri chiar și atunci când afară e cald și bine. De ce biroul de presă al DEER - Suc. Galați a tăcut mâlc și nu a dat declarații și pe data de 11 iunie, când, începând cu ora 14:40 și până la 23:50, au fost 6 (șase) întreruperi? Domnilor/ Doamnelor de la DEER Galați, acestea nu sunt doar avarii în rețeaua dvs. de tensiune, ci și o mare avarie în sistemul dvs. de gestionare a situațiilor pentru care vă plătim".

Și Biblioteca Județeană "V.A. Urechia" are probleme din cauza deselor întreruperi de curent, reiese dintr-un document al instituției. Astfel, în 11 iunie, au fost înregistrate patru întreruperi, perioadă în care grupul electrogen a funcționat numai în regim de generator. S-a constatat că iluminatul exterior nu a mai funcționat, circuitul de prize a devenit inactiv, fiind compromise sistemul de supraveghere video, centrala antiefracție, echipamentele de transmitere date, serverele de comunicații și cele de aplicații. Căderi de tensiune s-au mai produs și în zilele precedente: una pe 8 iunie și două pe 10 iunie, din care ultima a ținut o oră.

Evident că toate aceste întreruperi sau căderi de tensiune duc la alte defecțiuni ale echipamentelor.

Citit 3113 ori Ultima modificare Vineri, 25 Iunie 2021 00:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.