Multe căderi de tensiune la o stație a Electrica, indiferent de condiţiile meteo
Foto: Marian Calestru

Multe căderi de tensiune la o stație a Electrica, indiferent de condiţiile meteo
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Articol "Viața liberă" a publicat vineri, 18 iunie, articolul "Valea Orașului, lăsată fără curent", în care relata că o zonă mare a Galațiului a stat timp de peste două ore și jumătate fără curent electric. Incidentul s-a produs la Punctul de Alimentare (PA) 2 al Distribuție Energie Electrică România (DEER) - Sucursala Galați și a fost cauzat, spunea atunci compania, de condițiile meteo deosebite - cod portocaliu de vânt și ploi torențiale.
Conform sesizărilor primite de ziarul nostru, penele de curent în zonă se repetă foarte des și par să nu fie tot timpul cauzate de condițiile meteo. Iată unul din comentariile postate la articolul citat: "Și strada Domnească (Aleea Științei) a fost afectată de această avarie, până în jurul orei 10:30. Profit de această oportunitate pentru a repeta, poate cineva de la DEER - Suc. Galați ia aminte, că zona Aleea Științei, Vultur, ș.a. este permanent afectată de întreruperi ale curentului electric și asta se întâmplă nu numai în condiții meteo extreme. În această lună, iunie, au fost până acum 9 (nouă) întreruperi și nu suntem decât în data de 18. Această stație, PA 2 - Mihai Bravu, dă rateuri chiar și atunci când afară e cald și bine. De ce biroul de presă al DEER - Suc. Galați a tăcut mâlc și nu a dat declarații și pe data de 11 iunie, când, începând cu ora 14:40 și până la 23:50, au fost 6 (șase) întreruperi? Domnilor/ Doamnelor de la DEER Galați, acestea nu sunt doar avarii în rețeaua dvs. de tensiune, ci și o mare avarie în sistemul dvs. de gestionare a situațiilor pentru care vă plătim".
Și Biblioteca Județeană "V.A. Urechia" are probleme din cauza deselor întreruperi de curent, reiese dintr-un document al instituției. Astfel, în 11 iunie, au fost înregistrate patru întreruperi, perioadă în care grupul electrogen a funcționat numai în regim de generator. S-a constatat că iluminatul exterior nu a mai funcționat, circuitul de prize a devenit inactiv, fiind compromise sistemul de supraveghere video, centrala antiefracție, echipamentele de transmitere date, serverele de comunicații și cele de aplicații. Căderi de tensiune s-au mai produs și în zilele precedente: una pe 8 iunie și două pe 10 iunie, din care ultima a ținut o oră.
Evident că toate aceste întreruperi sau căderi de tensiune duc la alte defecțiuni ale echipamentelor.

Citit 2500 ori Ultima modificare Vineri, 25 Iunie 2021 00:13

4 comentarii

 • postat de Chirila Mariana
  Joi, 24 Iunie 2021 18:00
  5.13.129.***
  Ne-am saturat de cate ori se intrerupe curentul. Luna aceasta s-a intrerupt in zilele de 8,9 10,23.Daca vrei sa sesizezi o intrerupere nu iti raspunde decat un robot,prost informat.Robotul vorbea de strada Domneasca ,dar acolo era lumina.Nimeni nu vorbeste de strada Stiintei, nu se poate atata bataie de joc,in fiecare luna se intrerupe de cateva ori. Pretul e destul de mare pentru serviciile oferite. Am inteles ca aveti un transformator defect,si, noi cu ce suntem vinovati?
  0
  2
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 24 Iunie 2021 10:19
  5.13.224.***
  Astia sunt stat in stat! Frumos e sa-i prinz cand iti arde cateva apare... si vii cu asiguratoriu si-i f... Trebuie arsi cum ne ard pe noi ! In Germania curentul electric este MULT MAI IEFTIN CA GAZUL METAN! LA noi invers! Si n-au atatea Hidrocentrale ca noi! Eu crd ca Tepes a facea bine ce-a facut si Ceausescu! Natia asta se tine in frau doar cu biciul si frica! Dar productiva... nu ca acum... capsomani doar asa inteleg! de sus pana jos!
  0
  13
  Raportează
 • postat de Cristi
  Joi, 24 Iunie 2021 09:18
  84.243.108.***
  In tiglina 1, 2, 4 cade curentul la fiecare ploaie, ce sa mai vorbim de valea orasului.
  0
  13
  Raportează
 • postat de Danilescu Ion
  Joi, 24 Iunie 2021 05:44
  109.166.131.***
  În Tiglina 2, zona Coșbuc: duminică, a căzut curentul de la 8,30 până în jur de orele 16. Aseară la ora 20 iar până de curent, toată noaptea, este deja ora 5,40 dimineață și nici acum nu s-a remediat. La tarife, scumpiri și luat banii pentru asemenea servicii mizerabile sunteți campioni cu nerușinare.
  0
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.