Combinatul de la Galați salvează o unitate siderurgică din Italia

Combinatul de la Galați salvează o unitate siderurgică din Italia
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Combinatul Liberty Galați a livrat primele tranșe de rulouri laminate la cald unității Liberty Magona, din Piombino, fapt ce a permis unității italiene să-și reia activitatea, întreruptă mai bine de două luni, din cauza lipsei de materii prime.

După cum v-am informat în paginile ziarului "Viața liberă", Combinatul Siderurgic Liberty Galați a fuzionat, în luna iulie, cu unitățile Liberty Liège-Dudelange (Belgia și Luxemburg) și Liberty Magona (Piombino, Italia), în cadrul unui mai amplu plan de restructurare a afacerilor la nivelul GFG Alliance și al Liberty Steel Group.

Unitățile din Italia, Belgia și Luxemburg au făcut parte, la fel ca unitatea siderurgică de la Galați, din pachetul de separare convenit de ArcelorMittal cu Comisia Europeană, pentru a permite achiziția, în 2019, a Combinatului Ilva (Italia).

ArcelorMittal, de la care Liberty Steel a cumpărat aceste linii de producție - axate, în principal, pe tablă galvanizată și tablă acoperită organic, și-a luat angajamentul să aprovizioneze în continuare aceste unități cu rulouri laminate la cald. Dar din momentul în care Liberty a întâmpinat probleme financiare, după prăbușirea Greensill Capital, ArcelorMittal și-a redus treptat livrările către aceste unități. Practic, în lipsă de materii prime, aceste unități au fost aduse în pragul colapsului, iar fuziunea sub "umbrela" Liberty Galați este o soluție salvatoare pentru ele.

Liberty Magona este o unitate cu 500 de angajați și, teoretic, are o capacitate de producție de 800.000 de tone de tablă galvanizată și tablă acoperită organic, dar de ani de zile produce mult sub această capacitate. Produsele finite sunt destinate sectorului auto, construcțiilor, bunurilor casnice de larg consum.

"În cadrul restructurării, Liberty Galați, cea mai mare fabrică de oțel integrată din România, va deveni furnizorul principal de rulouri laminate la cald pentru unitățile din aval, asigurând o aprovizionare sigură și durabilă cu materii prime. De asemenea, legăturile mai strânse cu afacerile din aval vor permite Liberty Galați să ofere o gamă mai largă de produse de înaltă calitate bazei sale de clienți deja existente în Europa Centrală și de Sud-Est", precizau reprezentanții GFG Alliance în momentul anunțării procesului de fuziune între combinatul de la Galați, Liberty Liège-Dudelange și Liberty Magona.

 

Citit 5818 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 August 2021 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.