Focar de COVID-19 la Spitalul Județean din Galați, pentru prima dată în cel de-al patrulea val pandemic
Foto: Marian Calestru

Focar de COVID-19 la Spitalul Județean din Galați, pentru prima dată în cel de-al patrulea val pandemic
În continuare, toate paturile din secția ATI-COVID de la Spitalul Județean Galați sunt ocupate
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

După câteva luni în care lucrurile păreau să fi reintrat în normalitate, criza sanitară provocată de virusul SARS-CoV-2 a scăpat din nou de sub control. Spitalul Clinic de Urgență Galați, cea mai mare unitate sanitară cu paturi din sud-estul României, se confruntă cu un nou focar de COVID-19, primul din cel de-al patrulea val al pandemiei. Mai mult, cum numărul pacienților infectați cu noul coronavirus și aflați în stare gravă este în continuă creștere, este nevoie și de o suplimentare a paturilor de la Terapie Intensivă (ATI).

Cel mai recent focar de COVID-19 înregistrat la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Galați a fost depistat în secția Medicală II. Este vorba despre șapte persoane infectate, toate provenind din rândul pacienților internați în secție. "Din cei șapte pacienți diagnosticați, patru sunt acum izolați la domiciliu, în vreme ce restul sunt internați în secția COVID de la etajul 1 al spitalului. În cadrul anchetei epidemiologice, s-a efectuat și testarea personalului medico-sanitar, precum și a celui auxiliar. Toți cei 15 angajați testați au fost negativi. Focarul a fost depistat în momentul în care o pacientă a fost testată în vederea externării, rezultatul său fiind pozitiv", a precizat medicul neurolog Violeta Șapira, purtătoarea de cuvânt a spitalului.

Vorbim astfel despre primul focar de COVID-19 înregistrat în noul val pandemic la Spitalul Clinic de Urgență Galați, potrivit Lilianei Iordăchescu, reprezentanta Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați.

Zeci de pacienți infectați, internați

În continuare, toate paturile din secția ATI-COVID amenajată la Spitalul Județean Galați sunt ocupate. Pentru că pacienții care au nevoie de terapie cu oxigen sunt tot mai mulți, numărul paturilor urmează să crească. Și în secția tampon COVID amplasată la etajul 1 al spitalului, aproape niciun pat nu a rămas neutilizat. "Avem internați 56 de pacienți cu infecție SARS-CoV-2. 12 dintre pacienți se află în secția ATI-COVID, iar 44 în secția COVID de la etajul 1. De asemenea, având în vedere creșterea numărului cazurilor de COVID-19, precum și necesitatea crescută de oxigen a pacienților, care necesită internare în secția ATI, s-a solicitat suplimentarea numărului de paturi din ATI-COVID, de la 12 la 16", a adăugat dr. Violeta Șapira.

Citit 7943 ori Ultima modificare Joi, 23 Septembrie 2021 00:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.