Două povești, un singur destin, la „Inimă de Copil”. Un sfert de secol de implicare, peste 15.000 de vieţi salvate

Două povești, un singur destin, la „Inimă de Copil”. Un sfert de secol de implicare, peste 15.000 de vieţi salvate
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

„Învingători în lupta cu destinul”, scriam în ediţia din 1 iunie 2008 a ziarului „Viaţa liberă” (foto mai jos) despre Adrian şi Simona Dănilă. Condamnat de indolenţa mamei, Adrian ar fi putut fi unul dintre oamenii străzii, dar a vrut să înveţe. Dumnezeu i‑a scos în cale oameni minunaţi, care i-au devenit prima familie - Fundaţia ”Inimă de Copil”. Aici, avea să o cunoască pe Simona, alături de care şi-a făurit propria familie. Povestea lor este, deopotrivă, şi povestea ”Inimii de Copil”, care a împlinit în luna decembrie 25 de ani de activitate.

„Să fim o familie fericită. Dumnezeu mi‑a oferit mai mult decât aş fi meritat eu. Să ne bucurăm de fiecare zi!”, ne mărturiseau, la finalul articolului din 2008, Adrian şi Simona Dănilă, prima familie născută în familia ”Inimă de Copil”. La vremea aceea, îşi doreau un copil, acum au cinci: Sara (13 ani), Rut (11 ani), Luca (10 ani), Alma (8 ani) şi Anna (4 ani). Mezina poartă numele Annei Burtea, după cum explică tatăl ei: „Anna (Burtea, n.r., una dintre cele trei inițiatoare ale Fundației) m-a salvat. Nici acum nu știu de ce a făcut-o. Nici acum nu pot să înțeleg cum poate o tânără de 25 de ani să aibă curajul să ia copii de pe stradă și să îi salveze. De fapt, cred că știu de ce m-a salvat. Ea era îngerul meu păzitor”. 

Fundația ”Inimă de Copil” s-a născut în 1996, când patru copii au fost salvați de pe stradă și li s-a oferit șansa unui viitor bun. Printre ei se afla și Adrian Dănilă, care avea atunci doar 14 ani și o valiză plină de suferințe. La Fundația ”Inimă de Copil”, alături de alți patru frați ai lui, Adrian a învățat să fie un adult care să se poată îngriji singur, care nu trăiește din mila altora: „Cred că asta este diferența dintre Fundația <Inimă de Copil> și alți binefăcători. Cei de la Fundație au avut mereu grijă să nu primesc totul de-a gata, ci să muncesc pentru ceea ce primesc. Așa am ajuns să fiu angajat la un centru din Cudalbi, unde am fost bucătar, îngrijitor”, povestește Adrian.

Zece ani mai târziu, la acel centru s-a angajat și Simona. A fost dragoste la prima vedere, care a evoluat în căsătorie. Simona şi Adrian sunt părinţii a cinci copii şi niciodată nu se aşază la masă înainte de a face o rugăciune de mulțumire pentru ceea ce s-a petrecut în urmă cu 25 de ani, atunci când s-a născut Fundația ”Inimă de Copil”. Și familia Dănilă. 

Dintre toate cele peste 15.000 de povești de viaţă rescrise în bine de Fundația ”Inimă de Copil”, povestea familiei Dănilă este povestea fundației însăși, tocmai de aceea a fost aleasă pentru a ne fi împărtăşită cu ocazia aniversării a 25 de ani. Un sfert de secol de activitate, cât a împlinit fundaţia în decembrie, poate fi metaforizat într-o singură poveste.

Fundația ”Inimă de Copil” este o familie. O familie mare, cu mii de copii care primesc oportunitatea de a duce un trai normal și dreptul la un destin echitabil. Fundația ”Inimă de Copil” este locul în care vii pe jos, cu inima și aripile frânte, dar din care pleci în zbor, dornic de a da mai departe dragostea pe care ai primit-o. Sau, așa cum se întâmplă cu familia Dănilă, nu pleci niciodată pentru că trebuie să ai grijă să crești și alte familii Dănilă. Pentru că Simona face naveta de la Costache Negri până la Pechea ca să aibă grijă de cei 25 de copii de la Centrul de Consiliere și Sprijin al Fundației Inimă de Copil. 

Povestea familiei Dănilă merge mai departe. La fel și povestea Fundației ”Inimă de Copil”. Cu ajutorul dumneavoastră, sute de copii primesc și astăzi dreptul de a visa la un viitor mai bun. Puteţi redirecționa 3,5 la sută din impozitul pe venit către Fundația ”Inimă de Copil”. Nu cheltuiţi nimic, iar un formular semnat înseamnă un copil hrănit cu o masă caldă timp de 10 zile. Sau vă puteţi face un DAR, trimiţând sms cu textul "DAR" la 8844, donând astfel 2 euro lunar, iar un copil va fi mâine la școală datorită dumneavoastră.

Citit 2854 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Ianuarie 2022 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.