Când furnizorul de apă te anunță că... ai murit! Confuziile birocratice nasc situații morbide

Când furnizorul de apă te anunță că... ai murit! Confuziile birocratice nasc situații morbide
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Cum este să te duci la Slujba de Bobotează, să te rogi pentru sănătate și viață lungă, iar când te întorci acasă să afli că... ai murit? Nu este nicio ficțiune, ci o realitate cât se poate de concretă, pentru că i s-a întâmplat unei femei din Galați, care, de câteva zile, trăiește șocul și frica de a ști că este decedată în evidența Apă Canal. Operatorul de apă și canalizare a anunțat-o, în urmă cu cinci zile, că e moartă și că trebuie ca situația alimentării cu apă a gospodăriei în care locuiește să fie clarificată de urgență.

Situația prin care trece de câteva zile Anca Savin, o profesoară pensionară din Galați, depășește limitele tragi-comicului, nu doar prin absurd, ci și prin gravitatea posibilelor cauze care au stat la baza creării acesteia, dar și a potențialului pericol, acela de a rămâne în toiul iernii fără apă la robinet. Femeia este pensionară și locuiește singură, într-o casă de pe strada Movilei. În ziua de Bobotează avea să afle două lucruri pe care nu și le-ar fi dorit și nici măcar închipuit: că a murit și că tot ea trebuie să meargă urgent la Apă Canal ca să clarifice soarta contractului rămas, prin moartea ei, fără titular.

"Sunt vie și mă simt bine!"

Cele două vești care ar scoate din minți pe oricine le-a primit în ziua de Bobotează, când s-a întors de la slujbă. A găsit în cutia poștală o notificare de la Apă Canal, emisă cu o zi înainte, în care scria, negru pe alb, că "doamna Savin Anca, titularul contractului, a decedat" și că destinatarul (nu se știe cine!) este chemat "în termen de cinci zile" la sediul Apă Canal pentru clarificarea situației contractuale, în caz contrar urmând ca furnizarea apei să fie sistată.

"Cum e posibil așa ceva de la o instituție față de care mi-am plătit mereu datoriile? Sunt cu plățile la zi, poate au zis că dacă am consum mai mic, am murit? Cum să mor? Sunt vie și mă simt bine! Stau cu acte în regulă în casa pe care am moștenit-o de la mama mea, am certificat de moștenitor, contractul e valabil, încheiat pe numele meu, în 2013. Ce fac acum, dacă îmi taie apa în toiul iernii?", ne-a spus indignată doamna Savin, care a venit la sediul redacției în speranța că va obține ajutor pentru "a fi înviată" și a nu fi lăsată "pe uscat".

Așteptăm răspunsul Apă Canal

Am încercat marți, 11 ianuarie 2022, să aflăm un răspuns de la reprezentanții SC Apă Canal vizavi de această situație care frizează absurdul, ca să aflăm cum a fost posibilă "trecerea în neființă" a unui abonat viu în realitate și dacă nu cumva circuitul informațiilor care au dus la declararea ca decedată a doamnei Anca Savin să nu fie mai mare, iar aceasta ”să fi murit” și în evidențele altor instituții sau furnizori de utilități ori servicii. Din păcate nu am reușit, până la ora închiderii ediției, să aflăm un astfel de răspuns, dar ne bazăm pe promptitudinea reprezentanților societății și pe disponibilitatea acestora de a lămuri situația. Până atunci, având în vedere că termenul de cinci zile anunțat în notificare s-a cam împlinit, sperăm că echipele de muncitori nu vor poposi totuși la poarta doamnei Savin, să îi taie apa de care are nevoie, vie, teafără și nevătămată fiind.

Mister dezlegat în cazul gălățencei „ucise” de Apă-Canal (VEZI AICI)

Citit 6643 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Ianuarie 2022 15:04

10 comentarii

 • postat de carmen
  Miercuri, 12 Ianuarie 2022 11:36
  195.32.91.***
  toate moacele acum sunt birocrate ,dar trebuie ca cineva sa plateasca ,daca nu se gaseste directorul sa isi ceara scuze public ca doar el a semnat ptr o astfel de moaca sa fie angajata ,gata ca sa gresit din senin
  0
  9
  Raportează
 • postat de relu
  Miercuri, 12 Ianuarie 2022 09:53
  136.255.148.***
  si..... isi da demisia cumva , pentru nesimtire directorul sau cel care a dormit ????????????? nici vorba. Sunt in top cu salarii bune , confort, ca doar cetatenii platesc. si este singura unde se petrec astfel de anomalii??????/
  0
  8
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Miercuri, 12 Ianuarie 2022 09:38
  5.2.205.***
  Pai cand nu vrei sa mori de buna voie te omoara ei.....cu zile.
  0
  9
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Miercuri, 12 Ianuarie 2022 09:30
  82.76.159.***
  De ce nu progreseaza Romania, pentru ca prostia nu este impozabila. Aceasta societate comerciala denumita apa-canal, nu s-a schimbat cu nimic. In interiorul ei sunt aceleasi "valori" care care se rotesc prin birouri si care monopolizeaza un intreg judet. La tot haosul din tara, ce mai conteaza..
  0
  8
  Raportează
 • postat de Maria
  Miercuri, 12 Ianuarie 2022 09:28
  80.24.237.***
  Asta e de domeniul SF, sfidand absurdul si aratand de fapt incompetenta unor institutii, in cazul de fata Apa-Canal si in special a acestui domn inginer Gelu Stan.
  Sa trimiti o scrisoare catre o persoana decedata si pe deasupra sa-i ceri ca sa se prezinte cu actele pentru a clarifica situatia? Asta nici in filmele cu prosti nu s-a vazut.
  Doamna Savin, eu nu m-as prezenta, i-as lasa sa taie apa si apoi sa vezi distractie in tribunale. Partea proasta e ca ramane saraca femeie fara apa.
  Domnule inginer, da-ti DEMISIA, ca nu esti capabil sa conduci o institutie. Cel putin cere-ti SCUZE pentru situatia creata si un an de zile nu-i incasa apa acestei femei.
  0
  8
  Raportează
 • postat de pro
  Miercuri, 12 Ianuarie 2022 09:28
  46.97.176.***
  Apa Canal a mai trimis notificari colective pe e-mail, dezvaluind nume, prenume si adresa de e-mail la sute de consumatori. Unde trebuie sa depunem plangere pentru nerespectarea legii?
  Ne platim facturile la timp, fara sa comentam preturile uriase si apoi tot aceasta societate cu pozitie de monopol ne sileste sa venim la ghiseu in pandemie ca sa ii informam ca suntem in continuare la adresa respectiva.
  0
  8
  Raportează
 • postat de nu conteaza
  Miercuri, 12 Ianuarie 2022 06:10
  5.13.236.***
  Nu ma mira asemenea reactii din partea Apa canal. Acum vreo doi ani si eu am primit o notificare in care eram somata ca in timp de 3 luni sa fac instalatia de canalizare si sa ma racordez la canalizarea orasului in conditiile in care eu aveam canalizare si pe factura figuram cu canalizare si imi luau banii. Imi pare rau de aceasta doamna care , pe langa alte probleme care le-o fi avand se mai adauga si asta din prostia unora...
  0
  7
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Miercuri, 12 Ianuarie 2022 03:11
  5.13.200.***
  Daca statul rumeni ar lucra la privat, cred c-ar fi dat cu suturi in dos la propriu, iar legal ar fi imfundat PUSCARIA PE VIATA la cata incompetenta, nesimtire, prostie si marlanie EMANA! BAAA!
  0
  6
  Raportează
 • postat de Un galatean
  Miercuri, 12 Ianuarie 2022 00:37
  51.9.119.***
  Se pare ca Dorel a ajuns sa lucreze la birou, la Apa Canal !
  0
  28
  Raportează
 • postat de Un adevărat galatean
  Miercuri, 12 Ianuarie 2022 00:35
  64.110.167.***
  Atât cei care conduc această Instituție cât și angajații de la Apa Canal sunt de o indolența crasă și se cred mai presus de lege!
  Au un singur scop si anume, să încarce facturile cât mai mult posibil, iar dacă nu te prinzi de schemă, continuă cu furtul...
  Este si cazul meu....dar nu despre asta vreau sa vorbesc acum.
  O sa așteptați mult si bine un răspuns din partea dumnealor....bunul simț lipsește in totalitate in această Instituție!
  De ce se comportă așa?
  Deoarece....legile și aplicarea lor sunt doar pentru unii....dânșii nefăcînd parte din.aceasta categorie!
  La mulți ani România....țara tuturor posibilităților!
  0
  27
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.