Galațiul va amaneta Faleza, ca să achite facturile la energie electrică

Galațiul va amaneta Faleza, ca să achite facturile la energie electrică
Faleza Dunării va deveni Faleza Chinezilor. Nu se știe pentru câtă vreme
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Ceva trebuia făcut. O să fim bucuroși după această mutare? Încă nu se știe, dar măcar vom avea energie și în continuare. Energie să mutăm munții din loc, întrucât cealaltă costă.

Alta mai spinoasă nu este

Problema facturilor a devenit cel mai important subiect al românilor la început de 2022, în ciuda tulpinilor Delta, Omicron și care s-or mai ivi la orizont. Nici măcar cozile de la Taxe și Impozite nu-i mai emoționează pe gălățeni așa cum se întâmplă când le pomenești plicurile și/sau e-mailurile primite de la furnizorii de gaz și energie electrică. Iar municipiul reședință de județ are motive să-și facă griji: de sărbători a livrat lumină cât cuprinde, Bucureștiul fiind cu mult în urma feeriei de pe bulevardele Galațiului. Doar ai noștri plecați în diaspora nu știu că ai fi putut găsi și acul pe trotuar, la miezul nopții. E timpul, însă, pentru decont.

Tricou, nu cămașă

Conform surselor paginii de pamflet a "Vieții libere", primarul Ionuț Pucheanu se îmbracă de câteva zile numai la tricou, în ciuda gerului pătrunzător din ultima perioadă. Încearcă să treacă și filosofic peste acest moment delicat: nu știe pe unde să scoată cămașa în fața cifrelor uluitoare pe care Electrica se pregătește să le trimită pe Domnească nr. 54. "Am vrut să fac un bine, frate, și iată unde s-a ajuns! Am făcut spectacol de Crăciun și Revelion, până la mijloc de ianuarie, și trebuie să vindem o bucată din oraș ca să achităm facturile. N-o să vă placă ce vă zic, dar cred că am luat o decizie în acest sens", le-ar fi spus edilul-șef colaboratorilor săi.

Două fabrici chinezești

Se pare că Pucheanu ar fi discutat amanetarea Falezei Dunării, cu tot cu zona de promenadă de lângă fluviu și cu strada care ocolește orașul de la Casa de Apă până în Port. "N-am avut ce face, ne închid ăștia toate becurile și trebuia să acționez rapid", s-ar fi justificat șeful administrației locale, viceprimarii ieșind speriați din ședință. Pucheanu ar fi decis să ofere unei firme de amanet cea mai importantă zonă a Galațiului, despre care în mod cinic se și vorbește laudativ în ultimele zile. "Ne-au dat un preț bun și o să vină acolo, una la Foișor, cealaltă la Zid, două fabrici chinezești. Una va face pahare de plastic de unică folosință, cealaltă va confecționa papuci. Aia e!", a adăugat primarul.

Amanety Sandu

Pamflet în versuri

RATAŢI de PARTID şi de STAT (în ploaie)

nişte scrântiţi de libertate,/ lichele cu blazon şi viţă,

nişte scursori nevertebrate,/ analfabeţi cu coroniţă,

lălâi jemanfişişti cu glugă,/ maimuţe pasteurizate,

olimpici campioni la fugă,/ bolnavi de stat şi laşitate,

viteji cu devla în ţărână,/ zmei de partid ratat în ploaie -

aceştia-s viitorul ţării:/ abulici trişti, umpluţi cu paie !!!

parşivi cu creier-maioneză/ de fierăstraie şi manele,

târtani cu ochelari pe freză/ şi doctoranzi în păcănele,/

gherţoi săriţi din pinioane/ şi re-muşcaţi de aia ţeţe,/

fonognomonici cu fasoane,/ duri nătăfleţi cu nătăfleţe,

bulimici fără frontiere,/ perfizi pe tot ce-i înconjoară -

aceştia-s viitorul ţării!.../ vai de prezentul ei de ţară !!!

Submarin Cosorescu

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

A plătit, dar a și câștigat la loto

* Se zvonește că un gălățean a reușit să-și plătească la timp una dintre cele două facturi umflate venite prin poștă. Nu se spune, însă, esențialul: în septembrie, el câștigase la loteria națională un milion și jumătate de euro.

* Iluminatul public din oraș va fi oprit o perioadă, din cauza datoriilor, se subînțelege. N-o să moară nimeni cinci ani fără becuri pe străzile principale sau în parcările din fața blocului.

* Străzile lăturalnice, care oricum erau iluminate difuz, vor sărbători bezna totală. "E o problemă de orgoliu, atunci se vor inversa polii. Aleea sau ulița dintre blocuri a purtat mereu bastonul de bulevard în poșetă", sunt de părere specialiștii în beznologie.

* Pentru a asigura un strict necesar de energie, Primăria Galați va monta fotovoltaice pe trotuarele orașului. "Și-așa, din cauza mașinilor, oamenii sunt nevoiți să meargă pe marginea străzii, că nu sunt destule parcări. Vor merge în continuare pe lângă drum, iar trotuarele vor deveni zone green, adică verzi. Nu plantăm gazon sau alte nebunii, punem fotovoltaice și astfel sediul Primăriei va avea lumină", ne-a explicat un purtător de cuvânt al instituției.

Loto-Porto

Biroul lui Picu, pe insuliță?

Picu Apostol Roman, fostul viceprimar numit recent membru în Consiliul de Administrație al Administrației Porturilor Dunării Maritime (APDM), ia în calcul amenajarea unui birou pe insula de pe bătrânul fluviu. "E adevărat că am spus-o mai mult în glumă, dar la disperare zici multe. Chiar ziceam că nu mai merge treaba la cantină și că aș vrea în conducerea APDM. Și am adăugat că mi-aș face și birou pe insulița aia, doar să ajung unde vreau", a despicat Picu ițele bârfei în patru. Abia acum se poate spune că instituția va fi bine condusă.

Roman Apostol Bricu

*Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 4717 ori Ultima modificare Vineri, 29 Septembrie 2023 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.