Noi restricții de trafic şi încă un traseu deviat, pentru modernizarea bulevardului George Coșbuc

Noi restricții de trafic şi încă un traseu deviat, pentru modernizarea bulevardului George Coșbuc
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Vestea bună este că, potrivit Primăriei Galaţi, în scurt timp vor începe lucrările de modernizare a bulevardului George Coșbuc. Vestea mai puţin bună este că se impun unele modificări în privința traficului rutier și devierea unui traseu de autobuz.

Primăria municipiului Galaţi anunţă că, în perioada 20 ianuarie 2022 – 20 mai 2022, se va închide circulația rutieră pe bulevardul Henri Coandă și pe bulevardul George Coșbuc, după cum urmează: închiderea totală a circulației pe bulevardul Henri Coandă, tronsonul cuprins între acces magazinul Kaufland și bulevardul George Coșbuc; închidere totală a circulației pe bulevardul Coșbuc, tronsonul cuprins între Henri Coandă și Drumul de Centură.
„Precizăm că traficul rutier pe strada Traian Vuia se va desfășura pe fiecare parte în ambele sensuri, partea dreaptă fiind dedicată doar riveranilor și accesului către/dinspre supermarket Kaufland.
Totodată, accesul către magazinul Lidl, situat pe bulevardul Henri Coandă nr. 2, se va realiza doar de pe strada Radu Negru.
Pe durata executării lucrărilor, instalațiile de semaforizare din intersecțiile cu bulevardul Traian Vuia colț cu bulevardul Henri Condă, strada Grigore Ventura colț cu bulevardul Henri Coandă, bulevardul Henri Coandă colț cu bulevardul George Coșbuc și bulevardul George Coșbuc colț cu Drumul de Centură vor fi complet scoase din funcțiune sau trecute în galben intermitent”, transmite Biroul de presă al administraţiei locale.
Autorităţile precizează că lucrările sunt necesare pentru realizarea proiectului ”Modernizare linii tramvai și carosabil pe strada Traian Vuia, Henri Coandă, George Coșbuc (tronson Henri Coandă – Al. Măcelaru)”.
„Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier rugăm conducătorii auto și pietonii să respecte semnalizarea rutieră instituită pe durata executării lucrărilor. Precizăm că semnalizarea rutieră poate suferi modificări, în funcție de natura lucrărilor. Atragem atenția că mutarea/deteriorarea mijloacelor de delimitare a zonelor de lucru (garduri, balize etc), a dispozitivelor de semnalizare rutieră în general, se pedepsește conform prevederilor legislației în vigoare”, avertizează Primăria.

Circulația mijloacelor de transport în comun

În ceea ce privește transportul public, Primăria subliniază că pe lângă modificările în vigoare - survenite pe 18 octombrie 2021 la opt trasee de autobuz - se va modifica și traseul 12 (Piața Centrală – Bariera Traian). Acesta va fi deviat de pe bulevardul George Coșbuc pe strada Bucovinei – strada Rizer – strada Traian, atât la tur, cât și la retur. Modificările care au intrat în vigoare la data de 18 octombrie 2021 se mențin în continuare, astfel:
Traseul 17 (Micro 19 – Bariera Traian) va fi deviat din bulevardul 1 Decembrie 1918 pe strada Milcov – strada Traian Vuia – Drumul de Centură – bulevardul George Coșbuc și retur.
Traseul 24 (Shopping City – Damen) va fi deviat din strada Alba Iulia pe strada Aurel Vlaicu – bulevardul George Coșbuc – Shopping City City și retur.
Traseul 25 (Filești – Shopping City) va fi deviat din strada Milcov pe bulevardul 1 Decembrie 1918 - strada Aurel Vlaicu – bulevardul George Coșbuc – Shopping City și retur.
Traseul 26 (Micro 13B – Gara CFR) va fi deviat din bulevardul George Coșbuc pe Drumul de Centură – strada Traian Vuia – strada Milcov – strada Ionel Fernic – Drumul de Centură – bulevardul George Coșbuc.
Traseul 28 (Micro 19 – Bariera Traian) va fi deviat din bulevardul 1 Decembrie 1918 pe strada Aurel Vlaicu – bulevardul George Coșbuc – strada Bucovinei și retur.
Traseul 34 (Micro 13B – INTFOR) va fi deviat din bulevardul George Coșbuc pe strada Aurel Vlaicu – bulevardul 1 Decembrie 1918 – bulevardul Milcov – strada Ionel Fernic – Drumul de Centură – strada Traian Vuia – strada Milcov – bulevardul 1 Decembrie 1918 – strada Aurel Vlaicu – bulevardul George Coșbuc.
Traseul 36 (Comat – Gara CFR) va fi deviat din bulevardul 1 Decembrie 1918 pe strada Milcov – Micro 13B – sens giratoriu Lidl și retur.
Traseul 39 (Micro 19 – Cimitir Israelit) va fi deviat din strada Milcov pe strada Traian Vuia – Drumul de Centură – bulevardul George Coșbuc și retur.

Citit 6092 ori Ultima modificare Joi, 20 Ianuarie 2022 19:01

4 comentarii

 • postat de paloma
  Miercuri, 19 Ianuarie 2022 23:12
  5.13.209.***
  Stati la rand si platiti taxele si lasati galagia !!!...:)))
  1
  5
  Raportează
 • postat de Burta Ionel
  Miercuri, 19 Ianuarie 2022 12:29
  5.14.150.***
  O bătaie de joc. Te apuci și blochezi traficul pe o stradă fără să finalizezi pe cealaltă? Și centura este în lucru. Atât poate Pucheanu cel tot lăudat de aplaudaci. Iar la sfârșit zice că a modernizat orașul. El atât înțelege că înseamnă modernizare.
  7
  26
  Raportează
 • postat de 2022
  Miercuri, 19 Ianuarie 2022 09:38
  86.124.206.***
  Iar nu s-au respectat termenele anuntate. De ce nu s-a terminat bucatica din str. H.Conanda cuprinsa intre str. Traian Vuia si Kaufland ???? S-a tras mata de coada !!! Vremea a fost buna si deci.....varza ! De alfel nici macar in giratoriul de langa Liceul Metalurgic nu au reusit sa toarne asfaltul final. Multa vorba si probabil se va cere o crestere a sumei de bani pentru lucrari pentru ca am intrat in 2022.
  4
  32
  Raportează
 • postat de Calator
  Miercuri, 19 Ianuarie 2022 03:47
  5.13.239.***
  Intelege cineva ceva din traseiele deviate? mai ales ca unii nu prea sant familiarizati cu zona si cu denumirile strazilor si din harta nu se prea intelege mai nimic pe unde sant deviate traseiele de autobuz . La 39 capat Cimitir Israielit in configuratie cu devierea nici nu se mai pomeneste direct retur cu ce ajunge lumea ain zona?
  3
  28
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.