Cum au fost salvate de război 23 de pisici şi stăpânele lor. Implicarea iubitorilor de animale nu are graniţe (FOTO)

Cum au fost salvate de război 23 de pisici şi stăpânele lor. Implicarea iubitorilor de animale nu are graniţe (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

Nu mai puţin de 23 de pisici din rasa Ragdoll au trăit aventura vieţii lor, ajungând, într-o noapte, din Odessa la Galaţi şi de aici la Braşov, împreună cu stăpânele lor: Irina, fiica acesteia şi mama ei. Chiar dacă au fugit de război doar cu hainele de pe ele, nu şi-au putut lăsa pisicile în urmă. La fel a făcut şi Olena, care, tot joi noapte, a părăsit Odessa cu cele 12 pisici din rasa Sfinx, iar acum se află în siguranţă la Brăila. Totul a fost posibil datorită implicării şi generozităţii asociaţiilor crescătorilor de pisici din România şi nu numai.

Imaginile în care refugiaţii din Ucraina intră în România purtând în braţe câte o pisică ori un căţel sau cărând, printre bagaje, o cuşcă de transport cu animalul de companie sunt impresionante. Şi de înţeles pentru cei care iubesc şi preţuiesc cu adevărat animalele. Însă povestea noastră nu este doar despre o pisicuţă, ci despre câteva zeci.

"Nu pot fugi. Nu am unde să fug. Am un copil mic, o mamă în vârstă și pisici. Nu am mașină. Unde mă voi duce?!", le mărturisea Irina, prietenilor săi de pe Facebook, în seara de 24 februarie 2022, în care ţara sa a fost atacată de Rusia. În seara de joi, 3 martie 2022, Irina, fiica acesteia şi mama ei erau încă în Odessa, când au hotărât că trebuie să fugă de război. Au plecat la drum doar cu hainele de pe ele. N-au schimburi nici măcar pentru micuţă! Dar nu şi-au putut părăsi cele 23 de pisici Ragdoll. Sunt pisici cu pedigri, cunoscute în toată Europa, campioane ale concursurilor şi expoziţiilor feline. La fel ca pisicile Olenei, e drept, mai puţine la număr, vreo 12, din rasa Sfinx.

Irina şi Olena, alături de pisicile lor, au ajuns în dimineaţa de vineri, 4 martie 2022, la Giurguleşti. Datorită implicării cluburilor crescătorilor de pisici din România şi generozităţii gălăţenilor iubitori de animale, şi-au găsit apartamente unde să locuiască alături de micile feline, cu tot confortul de care au nevoie.

Olena şi pisicuţele ei au ajuns în siguranţă la Brăila, acolo unde fiul unui crescător de pisici le-a pus la dispoziţie apartamentul şi s-a mutat cu părinţii. Irina, fiica şi mama ei, plus cele 23 de blănoase au fost preluate din Vama Giurgiuleşti cu mai multe taxiuri şi au ajuns la căminele studenţeşti din Galaţi. Numai că pisicile au fost nevoite să rămână câteva ore în cuşti, în frig, pentru că nu li s-a permis să fie adăpostite nici măcar pe un hol. Ştiau că trebuie să ajungă la Braşov, acolo unde o crescătoare de pisici le-a pus la dispoziţie o locuinţă. Iar proprietarii de felise din ţara noastră s-au ocupat să le asigure tot confortul de care au nevoie micile, dar numeroasele feline: mâncare, litiere, nisip, de toate.

Surpriza neplăcută a venit din partea transportatorului care ar fi trebuit să ajungă în campusul studenţesc la zece dimineaţa, aşa cum fusese stabilit. Nu numai că nu a venit, nici măcar nu a mai răspuns la telefon!

Pentru că nu e deloc simplu să transporţi de urgenţă 23 de pisici, doi adulţi şi un copil, s-a căutat o soluţie. Şi s-a găsit: una dintre maşinile cotidianului „Viaţa liberă” a pornit la drum cu preţioşii pasageri: 23 de pisici superbe şi stăpânele lor care, în ciuda situaţiei teribile prin care trec, încă mai reuşesc să zâmbească! Aşa cum dovedesc pozele realizate de colegul nostru, care conduce maşina, fotografii făcute într-o pauză de drum, pentru ca Irina să-şi hrănească pisicuţele.

Citit 5328 ori Ultima modificare Luni, 07 Martie 2022 00:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.