UPDATE. Sute de copii gălăţeni au sărbătorit Ziua Poliţiei (FOTO și VIDEO)
Foto: Beatrice Dumitriu

UPDATE. Sute de copii gălăţeni au sărbătorit Ziua Poliţiei (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

UPDATE. Poliţia Română a sărbătorit împlinirea a 200 de ani de la înfiinţare pe 25 martie, iar cu acest prilej a organizat, spre deliciul copiilor, "Ziua porţilor deschise", în curtea Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative. Cei prezenţi s-au putut bucura de demonstraţii de karate, ateliere interactive şi prezentări ale diverselor structuri de poliţie. Curtea s-a umplut de copii şi adolescenţi de toate vârstele, fiind organizaţi în grupuri care se bucurau pe rând de ceea ce Poliţia Română le-a pus la dispoziţie cu această ocazie aniversară.

Ziua Poliţiei este sărbătorită odată cu Buna Vestire pentru că drapelul reprezentând chipul Maicii Domnului şi al Îngerului aducător al Bunei Vestiri, a fost înmânat de domnitorul Ţării Româneşti, Grigore Dimitrie Ghica, marelui agă Mihăiţă Filipescu în ziua de 25 martie 1822, moment ce a marcat înfiinţarea Poliţiei în Principatele Române. "Astăzi, de ziua Bunei Vestiri, se împlinesc 200 de ani de la înfiinţarea Poliţiei în ţara noastră, zi în care IPJ Galaţi, cu sprijinul Universităţii "Dunărea de Jos", organizează Ziua porţilor deschise. Vizitatorii pot participa la ateliere interactive, la demonstraţii, prezentări de echipamente din cadrul unor structuri ale IPJ Galaţi", ne-a declarat agent-şef principal Ciprian Stoica. Poliţişti din diverse structuri au fost prezenţi pentru a le prezenta copiilor curioşi tainele meseriei. Criminalistica, Arme şi Explozivi, dar şi Acţiuni Speciale şi-au prezentat sub privirile curioase ale celor mici experienţele, armele şi echipamentele. Copiii fascinaţi de tot ce era în jurul lor fugeau de la un stand la altul, fiind nerăbdători să vadă tot ceea ce înseamnă această meserie, pe care, după spusele lor, majoritatea voiau să o urmeze.

"Poliţiştii duc hoţii la închisoare ca să fie cuminţi"

"Vreau să mă fac poliţist când o să fiu mare", aceste cuvinte răsunau în curtea Universităţii din gura a zeci de copii fascinaţi de tot ce vedeau în jur. Unii se îngrămădeau la arme, fiind curioşi cum se numesc şi la ce se folosesc, iar alţii intrau buluc în maşinile de poliţie cu girofarele pornite pentru a striga "Poliţia! Trageţi pe dreapta", pentru prima dată. După această vizită, toţi copiii vor să fie poliţişti, aşa că am hotărât să aflăm ce cred ei că fac poliţiştii şi de ce vor să urmeze această cale. "Vreau să mă fac poliţist ca să prind hoţii şi să am pistol. Cred că poliţiştii prind bandiţii ca să le pună cătuşele şi la închisoare cu ei!", ne-a mărturisit un viitor poliţist, în vârstă de 6 ani. Un alt băiat, de 7 ani, ne-a răspuns la aceeaşi întrebare cu o altă părere despre poliţişti: "Eu cred că poliţiştii dau amendă, vreau să mă fac şi eu poliţist şi să dau amendă", ne-a spus plin de sinceritate copilul. "Eu cred că polițiștii bat hoții și îi duc la închisoare ca să fie cuminți", a fost părerea unei fetiţe, în vârstă de 6 ani.


Iată cum sărbătoresc polițiștii gălățeni de ziua lor! IMAGINI EXCLUSIVE * La această oră, este în plină desfășurare un eveniment special pentru Poliția Română, împlinirea a 200 de ani de existență. La Galați, mobilizarea generală este în curtea Facultății de Drept, unde trupele speciale, polițiștii de la Rutieră și criminaliștii au fost luați cu asalt de sute de vizitatori, în special copii. Ce s-a întâmplat acolo în ulimele ore, puteți viziona în imaginile următoare și afla dintr-un reportaj special, în ediția de mâine a cotidianului nostru.

Media

Citit 1828 ori Ultima modificare Duminică, 27 Martie 2022 20:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.