Factură la gaze de 68 de ori mai mare, pentru o gălățeancă
Foto: Foto: Anca Spânu

Factură la gaze de 68 de ori mai mare, pentru o gălățeancă
Aurica Pătrașcu
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Gălățeanca Aurica Pătrașcu a primit o factură uriașă, pe luna aprilie, pentru gaze, pentru un consum de aproximativ 68 de ori mai mare decât cel real. În urma solicitării "Vieții libere", reprezentanții Engie România ne-au spus că situația s-a remediat și că s-a emis o nouă factură, pentru indexul corect.

"Am primit de la furnizorul de gaze o factură pe luna aprilie 2022 pentru un consum de 890 mc, însemnând suma de 2.156,05 lei. Este enorm, eu fiind un consumator casnic, fără centrală de apartament. Contorul arată un consum de 13 mc, ultimul index fiind 453, nu 1.330. Mi s-a invocat de către furnizorul de gaze faptul că eu aș fi transmis acest index, ceea ce nu am făcut", ne-a spus Aurica Pătrașcu.

Am solicitat reprezentanților Engie România o explicație pentru situația semnalată de către gălățeancă, în care s-a facturat un consum de 68 de ori mai mare decât cel real. "În urma unei erori de transmitere a indexului autocitit din partea unui alt client, a fost înregistrat indexul de 1.330 mc în sistemul nostru informatic. Pentru corecția acestei situații s-a stornat indexul inițial și s-a înregistrat indexul comunicat de către client, respectiv 453 mc, și s-a emis o nouă factură cu indexul nou transmis de către client. Ne cerem scuze pentru această situație", este răspunsul pe care l-am primit de la reprezentanții Engie România.

Citit 5990 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Mai 2022 00:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.