Investiţii în unităţi de învăţământ din Galaţi: Trei contracte atribuite, unul majorat

Investiţii în unităţi de învăţământ din Galaţi: Trei contracte atribuite, unul majorat
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Vestea bună este că trei unităţi de învăţământ din Galaţi au proiectanţi şi constructori pentru investiţiile cu fonduri europene pe care le aşteaptă. Vestea mai puţin bună este că un alt contract aflat în derulare la o şcoală tocmai a fost majorat substanțial, cu 1,16 milioane de lei.

Potrivit datelor din portalul achiziţiilor publice, Primăria tocmai a atribuit contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de „Reabilitare și eficientizare energetică a Grădiniței cu Program Prelungit «Codruța»”. Asocierea Comtiem SRL - Diagonal Studio SRL şi-a adjudecat contractul cu o ofertă de 903.617 lei fără TVA.

Durata contractului este de 6 luni, fiind prevăzute 2 luni pentru proiectare și 4 luni pentru execuția lucrărilor. Principalele categorii de lucrări de intervenție sunt, potrivit municipalităţii: izolarea termică a clădirii, înlocuirea tâmplăriei, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, modernizarea instalației de iluminat, realizarea unui sistem de preluarea a apelor pluviale etc.

Aceeaşi asociere a fost desemnată câştigătoarea contractului de „Reabilitare și eficientizare energetică a Grădiniței cu Program Prelungit «Motanul Încălțat»” – proiectare şi execuție. În acest caz, oferta cu care s-a adjudecat licitaţia este de 882.941 lei fără TVA. Potrivit Primăriei Galaţi, clădirea veche de aproape 50 de ani  va beneficia de ample lucrări de modernizare: reabilitare termică a clădirii, refacerea sistemului de furnizare a apei calde, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei și modernizarea instalației de iluminat.

Şi licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de „Reabilitare și eficientizare energetică a Școlii Gimnaziale «Miron Costin»”, corpurile C1 şi C2 din strada Alba Iulia nr. 1, are un câştigător: asocierea Gendav SRL - Alitec Solution SRL - Genymar 2008 SRL, cu o ofertă de 4.212.824 de lei. Se vor face, potrivit municipalităţii, lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă, se va reface sistemul de furnizare a apei calde, se vor instala sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, sisteme de climatizare, ventilare naturală pentru asigurarea calității aerului interior, lucrări de modernizare a instalației de iluminat etc.

Tot în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice a fost postat un anunţ de modificare a unui contract de proiectare şi execuţie atribuit în ianuarie 2021, aflat acum în derulare. Este vorba despre construirea unui corp nou la Şcoala Gimnazială „Dan Barbilian” din Galaţi. Vor fi, conform Primăriei, 11 săli de clasă, sală de sport, vestiare, toalete, dușuri, sală de mese, sală pentru materiale didactice și sală de recreere. În plus, se va asigura și dotarea spațiilor cu tot mobilierul necesar, precum și cu echipamente IT. Prin act adiţional, valoarea lucrărilor din contractul încheiat cu asocierea Alfa Invest - Rani Proiect Design - Marent 99 SRL a fost suplimentată cu suma de 1.166.862 de lei fără TVA, ajungând de la 8.389.220 de lei la 9.556.083 de lei fără TVA.

Rămâne de văzut care va fi valoarea finală a investiţiilor şi când se vor încheia acestea.

Citit 4310 ori Ultima modificare Joi, 31 Martie 2022 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.