Clubul Oțelul, acuzat că nu-și plăteşte datoriile

Clubul Oțelul, acuzat că nu-și plăteşte datoriile
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Chiar dacă, la nivel sportiv, Oțelul a reușit până acum să-și îndeplinească obiectivele, există unele probleme din punct de vedere financiar.

Victoria cu CSM Focșani din runda trecută a adus liniștea necesară la Oțelul, care este la un succes distanță de calificarea matematică la baraj, cu șapte etape rămase de disputat în play-off. Pe de altă parte, există câteva turbulențe la nivel financiar. Un patron de restaurant din Galați ni s-a adresat, din cauza unei datorii de 70.000 de lei pe care clubul Oțelul a acumulat-o pe parcursul a câtorva luni în care jucătorii au mâncat la localul respectiv.

"Mă numesc Mihai Ciprian Sandu şi sunt patronul unui local din Galați, unde echipa sportivă Oțelul a mâncat. I-am ajutat timp de aproape doi ani. Relația cu domnul profesor Grigoraș a fost una ok în primul sezon. Ruptura dintre mine și Oțelul, legat de masă, s-a produs când a venit domnul profesor Dorinel. Au promis ceva și nu s-au ținut de cuvânt. Au ajuns astfel la o datorie de 70.000 de lei către firma noastră. Încerc să-mi recuperez banii, din cauza asta am apelat la presă, ca să știe toată lumea că treburile nu sunt așa cum par la Oţelul. Din câte am auzit, clubul are datorii în tot orașul. Am vrut să fiu discret, dar risc să-mi pierd afacere, familie, tot. Am fost un om de bună-credință, dar nu se mai poate. Îi rog pe suporteri să mă înțeleagă, pentru că și eu sunt fan Oțelul", ne-a povestit cel care se consideră păgubit de circa 14.000 de euro.

Suma respectivă s-a strâns în sezonul de toamnă, atunci când masa de prânz a jucătorilor era programată la localul respectiv. "Am contract cu clubul, un angajament de plată ce trebuia respectat până pe 28 martie, dar n-au venit la discuții nici să reeșalonăm. Am apelat la un executor judecătoresc ca să-mi recuperez banii, dar cred că numai în instanță voi reuși acest lucru. Cei de la Oțelul au dat din umeri, singurul cu care am putut să comunic a fost Cristi Munteanu și câțiva băieți de-acolo. Pe plan sportiv, lui Dorinel Munteanu nu avem ce să-i reproșăm, dar la comunicare lasă mult de dorit. Eram dispus să ne înțelegem, dar am fost ignorat. Suma s-a strâns de când a venit Dorinel Munteanu. Aveau meniu de Liga 1, cu pretenții foarte mari la masă", a mai spus Mihai Ciprian Sandu.

Oțelul, la fel ca Barcelona

Dreptul la replică a fost oferit de managerul general al Oțelului, Cristian Munteanu. Acesta recunoaște datoria față de restaurant și a precizat că cei de la club au în plan achitarea datoriilor. "Da, s-a strâns o sumă de plătit acolo unde se servea masa, dar trebuie să ținem cont că s-au făcut sacrificii mari ca echipa să fie menținută pe linia de plutire. Vom plăti, bineînțeles, dar așa cum FC Barcelona și alte mari cluburi din lume sunt pline de datorii, e normal ca, la un moment dat, în activitatea unui club, să se ajungă și la astfel de situații. Noi avem un obiectiv de îndeplinit și am pus bunul mers al echipei pe primul plan, iar acest lucru este vizibil în rezultatele obținute. Am intrat în play-off de pe primul loc și acum suntem ca și calificați la baraj", ne-a spus Cristi Munteanu.

În conturile clubului Oțelul e de așteptat să ajungă până la finalul anului suma de 2.600.000 de lei, ca urmare a aprobării bugetului de către Consiliul local Galați.

Citit 4855 ori Ultima modificare Joi, 14 Aprilie 2022 01:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.