Proces reluat după cinci ani, la Parcul Industrial. Primăria şi firma VVK, din nou în instanţă

Proces reluat după cinci ani, la Parcul Industrial. Primăria şi firma VVK, din nou în instanţă
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Chiar dacă Primăria municipiului Galaţi a câştigat definitiv, la Curtea Supremă, Parcul Industrial, litigiile privind acest obiectiv încă nu s-au încheiat, din păcate.

Luna viitoare este programată prima ședință de judecată din procesul care până acum a fost suspendat. Este vorba despre dosarul înregistrat în iulie 2017, prin care firma VVK Euro Tehnologic SRL Euro contestă hotărârea prin care suprafaţa Parcului Industrial a fost diminuată cu 16,8 hectare, în beneficiul Zonei Libere, unde un american ar fi fost interesat să investească. Prin decizia instanței, cauza a fost suspendată până la soluționarea definitivă a procesului prin care Primăria le-a cerut judecătorilor să constate nulitatea absolută a contractului prin care firma VVK Euro Tehnologic SRL din Galaţi a pus mâna pe Parcul Industrial.

După aproape cinci ani de procese, Instanţa Supremă a dat dreptate municipalității și a desființat contractul de cesiune. "A durat cinci ani să desfiinţăm contractul, ca să putem să le oferim celor ce doresc suprafeţe de teren. Prin urmare, vom putea dispune de 23 de hectare de teren, cu infrastructura creată, mai bună sau mai puţin bună, că între timp s-a mai deteriorat, pentru că au trecut anii neutilizându-se", a anunţat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, în emisiunea "La Sud prin Sud-Est", proiect Lider FM - DC News.

Numai că acum a fost repus pe rol primul proces. Rămâne de văzut cât de repede se va încheia definitiv și dacă acest litigiu va afecta punerea în funcțiune a Parcului Industrial.

Citit 2136 ori Ultima modificare Duminică, 22 Mai 2022 00:25

3 comentarii

 • postat de autentic
  Miercuri, 18 Mai 2022 07:53
  84.243.108.***
  alt exemplu de impotenta administrativa, sau doar o scapare a administratiei? Alte orase cauta terenuri pentru al doilea sau al treilea parc industrial, noi galatenii avem unul si nici ala nu mai este al Galatiului...
  0
  23
  Raportează
 • postat de Thetis
  Marți, 17 Mai 2022 21:40
  95.77.107.***
  Cine a repus pe rol primul proces, dupa ce instanta suprema a anulat actul de concesiune al firmei cutare, cred ca-si cauta de treaba pentru a justifica pensiile special nesimtite si marite abuziv permanent prin introducerea sporurilor in salariu si inventarea de noi sporuri.
  0
  22
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Marți, 17 Mai 2022 20:50
  5.13.207.***
  Oare cine suporta consecintele incompetentei ? Oare va cadea macar un cap ? Normal nu iese nici un act din primarie fara semnatura primarului (Ionut Pucheanu) sau a celui care a fost delegat cu drept de semnatura.
  9
  23
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.