S-au publicat rezultatele la Evaluare Naţională 2022. Galaţiul are cinci medii de 10,00

S-au publicat rezultatele la Evaluare Naţională 2022. Galaţiul are cinci medii de 10,00
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Rezultatele examenului de Evaluare Naţională la clasa a VIII-a au fost publicate pe site-ul evaluare.edu.ro. Conform infomatiilor primite de la inspectoarea Generală Gina Brînzan, judeţul Galaţi are un procent de note peste 5,0, de 87,95 la sută, mai mare decât cel înregistrat anul trecut, când la etapa iniţială a fost o promovare de 81,71 la sută.

De asemenea, şi numărul mediilor de 10,00 la rezultatele iniţiale este mai mare decât cel de anul trecut, când au fost doar patru elevi cu note maxime. Acum sunt cinci candidaţi. Surpriza frumoasă e că trei dintre ei sunt din mediul rural, de la Şcoala nr. 1 Fântânele, de la Liceul nr. 1 din Corod şi de la Şcoala "Emil Panaitescu" din Cudalbi. Ceilalţi doi sunt din Galaţi, de la Şcoala nr. 29 şi Şcoala nr. 28. Anul trecut numărul mediilor de 10,00 a crescut la 5,00, după contestaţii. Rămâne de văzut care va fi situaţia finală anul acesta. 

Tot de la inspectoarea generală Gina Brînzan am aflat că sunt mai multe note de 10,00 pe discipline decât anul trecut. La Limba şi literatura română sunt 20 de note maxime, iar la Matematică - 75.

Ca şi anul trecut, notele elevilor la examenele de Limba română, Matematică și Limba maternă, precum și media fiecărui elev la Evaluarea Națională au fost afișate în dreptul unui cod, nu în dreptul numelui elevilor, ca în anii trecuți.

Contestațiile pot fi depuse pe 23 iunie (în intervalul orar 16,00 - 19,00) și pe 24 iunie (în intervalul orar 8,00 - 12,00). Acestea pot fi depuse la centrul de examen sau pot fi transmise și prin mijloace electronice, la o adresă care le va fi comunicată candidaților.

Membrii comisiilor din centrele de examen că au obligativitatea de a informa candidații că nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații, potrivit unui unei informări a Ministerul Educației, indiferent de diferența de punctaj. Notele finale vor fi făcute publice pe 30 iunie.

Vezi aici rezultatele obţinute pe Galaţi

Citit 11942 ori Ultima modificare Luni, 04 Iulie 2022 01:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.