La Galați, ceremonie în cinstea drapelului național (FOTO și VIDEO)
Foto: Anca Spânu

La Galați, ceremonie în cinstea drapelului național (FOTO și VIDEO)
Ziua Drapelului sărbătorită la Catedrala „Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Câteva sute de gălățeni au luat parte, duminică, 26 iunie 2022, de Ziua Drapelului, la ceremonia organizată în cinstea unuia dintre cele mai vechi simboluri ale unității naționale, tricolorul românesc.

Copii de toate vârstele, cu părinții sau bunicii, tineri şi vârstnici, gălățenii au fost întâmpinați cu drapele arborate la intrarea principală în Grădina Publică, în timp ce steagul care urma să fie ridicat pe catarg aştepta, în mâinile militarilor, să fie ridicat spre albastrul cerului de iunie.

Au participat reprezentanți ai instituțiilor de cultură şi ai autorităților civile, precum şi ai structurilor militare din Galați, Garnizoana, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul de Poliție Județean. Fanfara şi doi artişti ai Centrului Cultural "Dunărea de Jos" au susținut un scurt program artistic la încheierea ceremoniei. Cele mai emoționante momente au fost binecuvântarea drapelului şi omagiul adus acestuia de către oficialitățile prezente, precum şi intonarea Imnului de Stat, care a însoțit ridicarea drapelului pe catarg. Pentru cei care nu au putut ajunge, am încercat o scurtă filmare.

Citit 2094 ori Ultima modificare Duminică, 26 Iunie 2022 22:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.