Propunere de modificare a tarifelor de intrare la Plaja "Dunărea". Tobogane cu program în aqua park
Foto: Anca Melinte

Propunere de modificare a tarifelor de intrare la Plaja "Dunărea". Tobogane cu program în aqua park
Evaluaţi acest articol
(36 voturi)

Nu mai puţin de 40 de lei ar fi trebuit să plătească, de la 1 iulie, copilul cu vârsta de peste 7 ani şi până la 14 ani pentru intrarea în zilele de sâmbătă şi duminică la Plaja “Dunărea”. Dacă aleşii locali vor fi de acord, tariful cu pricina va fi diminuat la 30 de lei. Totodată, ar fi introduse tarife diferenţiate pentru adulţi şi copii, pentru accesul în zona de agrement după ora 18,00. Toate acestea, precum şi accesul gratuit al persoanelor cu handicap sunt cuprinse într-un proiect de hotărâre care ar urma să fie supus aprobării la şedinţa de miercuri a Consiliului Local. În vremea asta, gălăţenii constată, nemulţumiţi, că la Plaja ”Dunărea” toboganele funcţionează cu program, deşi asta nu se reflectă în tariful plătit la intrare.

Deşi era zi de weekend şi soare şi frumos, sâmbătă, 25 iunie 2022, la ora 16,10, atmosfera la Plaja „Dunărea” nu părea să fie prea animată. Şi asta pentru că toboganele nu funcţionau, clienţii având de ales între a se răcori în piscine şi a lenevi la soare. De la gălăţenii care urmăreau de sus, din Parcul de la Turnul Tv, distracţia din aqua park am aflat că toboganele ar fi în „pauză”. Mai exact, ar exista două pauze, una la ora 13,00 şi una la 16,00.

Iar din nemulţumirile exprimate pe reţelele de socializare am aflat că nici după ora 9,00 nu ai garanţia că toboganele funcţionează: „Am fost ieri la bazin şi, deși era trecut de ora 9,00, nu funcționa niciun tobogan. Întrebându-i pe cei responsabili de ce, aruncau pisica de la unul la altul. Ba că administrația trebuie să știe, ba că trebuie să fie 100 de persoane ca să dea drumul. Hai, nu zău!! Adică, la intrare îmi iei preț întreg și apoi îmi spui că nu dai drumul la tobogane că n-ai 100 de persoane? Am venit ca să se poată da copilul pe tobogan. Atunci îmi iei 5-10 lei intrarea și îmi ții toboganele închise. Am sunat la Protecția Consumatorilor și le voi trimite și dovezi, aşa cum mi-au cerut. În momentul în care am agitat spiritele, s-a dat drumul imediat la tobogane. Cică nu dăduseră drumul pentru că era încă răcoare şi fiind apa rece să nu răcim… ”, reclama o gălăţeancă pe Facebook.

Până vom afla după care program funcţionează toboganele şi ce facilităţi li se oferă gălăţenilor pentru preţul plătit – mai ales că nu mai există tarife diferenţiate pentru accesul pe plajă şi, respectiv, în aqua park, vă putem spune despre solicitarea pe care SC Gospodărire Urbană SRL, administratorul Plajei „Dunărea”, a făcut-o către Primăria Galaţi, iar documentul a ajuns la Consiliul Local.

Proiect pe masa aleşilor locali

SC Gospodărire Urbană a solicitat, pentru perioada iulie-august, în zilele de sâmbătă şi duminică, diminuarea de la 40 la 30 de lei a tarifului aplicat pentru accesul copiilor cu vârsta de peste 7 ani şi până la 14 ani. Totodată, societatea propune tarife diferenţiate pentru accesul pe plajă după ora 18,00, de marţi până duminică: 15 lei pentru copiii cu vârsta peste 7 ani până la 14 ani şi 25 de lei pentru adulţi, în condiţiile în care până acum a fost un tarif unic – 25 de lei. Pentru copiii între 0 şi 7 ani intrarea va fi liberă.

„Menţionăm că aceste modificări de tarife vor determina creşterea încasărilor pentru sezonul iunie-septembrie 2022, astfel încât să putem acoperi toate cheltuielile efectuate cu funcţionarea bazei de agrement Plaja <Dunărea>”, explică administratorul plajei.

Totodată, SC Gospodărire Urbană solicită ca beneficiarii Legii nr. 448/2006, republicate, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap să aibă intrare liberă, pe baza legitimației eliberate de direcțiilegenerale de asistență socială și protecția copilului.

„Adultul cu handicap grav şi însoţitorul beneficiază de intrare gratuită. Adultul cu handicap accentuat beneficiază de intrare gratuită, nu şi însoţitorul. Copilul, indiferent de gradul de handicap, şi însoţitorul beneficiază de intrare gratuită. Sumele aferente drepturilor persoanelor cu handicap se vor suporta din bugetul societăţii”, se arată în document.

Rămâne de văzut dacă aceste prevederi vor fi aprobate şi ce vor spune consilierii de condiţiile oferite de Plaja "Dunărea".

Citit 19721 ori Ultima modificare Marți, 28 Iunie 2022 13:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.