O nouă șansă pentru recuperarea fostelor taxe auto

O nouă șansă pentru recuperarea fostelor taxe auto
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Toți cei care nu au apucat să ceară în timp util restituirea fostelor taxe auto vor avea o nouă ocazie să-și recupereze pe cale administrativă banii plătiți. Site-ul avocatnet.ro scrie că, până pe 14 iulie 2022, Ministerul Mediului și Ministerul Finanțelor ar trebui să aprobe, prin ordin comun, modelul de cerere de restituire a fostelor taxe auto, pentru noul mecanism implementat prin OUG 92/2022, în urma unei decizii a Curții de Justiție a Uniunii Europene.

"În urma unei decizii din 2020 a Curții de Justiție a Uniunii Europene (cauza C-677/19), s-a hotărât că perioada de solicitare a restituirilor de un an, stabilită prin mecanismul anterior din 2017, a fost mult prea scurtă. Scurtă prin comparație cu perioada de cinci ani în care se pot cere, în mod normal, restituirile de sume de la statul român. Astfel, autoritățile erau obligate să vină cu un mecanism nou de restituire a fostelor taxe auto prin care perioada de depunere a solicitărilor să fie de cinci ani. Această perioadă a început să curgă din data de 29 iunie 2022 și ține până pe 29 iunie 2027. De noul mecanism pot beneficia toți cei care au plătit una sau mai multe dintre fostele taxe auto și n-au apucat să ceară restituirea până la termenul anterior din 31 august 2018", conform sursei citate.

La nivelul județului Galați au fost depuse, în termenul anterior, 24.063 de cereri pentru restituirea taxei de poluare, a taxei de emisii şi a timbrului de mediu. Suma totală de restituit către respectivii proprietari gălăţeni de autovehicule a fost de 74,332 milioane de lei, reprezentând bază plus dobândă.

Citit 1805 ori Ultima modificare Joi, 07 Iulie 2022 10:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.