Ministerul Sănătății avertizează: se anunță un sezon gripal mai serios

Ministerul Sănătății avertizează: se anunță un sezon gripal mai serios
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că există semne că, în acest an, sezonul gripal va fi unul mai serios, menţionând că vaccinul va fi la dispoziţie la începutul lunii octombrie, urmând să fie comandate 1,5 milioane de doze.

Oficialul a mai precizat, la finalul şedinţei de Guvern de săptămâna trecută, că, anul trecut, campania pentru vaccinarea antigripală a avut mai puţin succes. "Vaccinarea împotriva gripei la categoriile la risc - înseamnă persoane peste 65 de ani, cei cu morbidităţi şi femeile gravide - se păstrează. Anul trecut, a fost o campanie care a avut mai puţin succes, pentru că virusul gripal, datorită măsurilor luate împotriva infecţiei cu noul coronavirus, a circulat mai puţin. Sunt semne că anul acesta sezonul gripal va fi unul mai serios, având în vedere monitorizarea din emisfera sudică, pentru că, în emisfera sudică, acum este sezonul gripal”, a explicat ministrul Sănătăţii, potrivit Agerpres.
El a anunţat că vaccinul împotriva gripei va fi disponibil la începutul lunii octombrie. "Şi vom avea în premieră la dispoziţie vaccinul gripal încă de la sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, încât medicii de familie să aibă timp la dispoziţie şi populaţia să aibă timp la dispoziţie să se vaccineze într-un interval eficient, să nu mai ajungem în situaţia în care aducem vaccin gripal şi îl dăm medicilor de familie în luna ianuarie, când interesul, evident, scade şi eficacitatea este mai mică”, a mai transmis Rafila.
Întrebat câte doze vor fi comandate, ministrul Sănătăţii a răspuns: "Iniţial se face o achiziţie de 1,5 milioane de doze care, în măsura în care va exista cerere mai mare, o vom completa. (…) În 2021 s-au comandat 2,5 milioane de doze şi s-au folosit 1,5 milioane de doze. Deci noi comandăm 1,5 milioane de doze, cât s-a folosit în anul anterior”.

Citit 1453 ori Ultima modificare Duminică, 14 August 2022 08:52

1 comentariu

 • postat de Das ( Departamentul anchete speciale )
  Luni, 08 August 2022 22:00
  89.137.229.***
  Gripa , raceala, virozele nu inseamna covid !
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.