O nouă creștere a impozitelor și a taxelor locale, în dezbatere publică

O nouă creștere a impozitelor și a taxelor locale, în dezbatere publică
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Primăria Galați a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre care modifică decizia Consiliului Local privind impozitele și taxele locale pe care le vom plăti în 2023. Așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă”, s-a stabilit ca nivelurile în sume fixe să fie indexate cu rata inflației pe anul 2021, de 5,1 la sută. Numai că obligațiile față de bugetul local ne vor goli și mai mult portofelul. Și asta pentru că, prin Ordonanța Guvernului nr. 16/15.07.2022, au fost aduse modificări importante privind stabilirea impozitului/taxei pe clădiri. Iar Primăria trebuie să respecte și să pună în aplicare aceste prevederi legislative.

„Prin proiectul pus la dispoziția cetățenilor, menținem cotele de impunere aplicate în 2022, iar acolo unde nu se poate astfel, aplicăm cotele minime prevăzute de lege, încercând să reducem impactul”, ne-a declarat municipalitatea.

Documentația poate fi consultată pe site-ul instituției primariagalati.ro la secțiunea Transparență decizională sau la sediul instituției din strada Domnească nr. 54, Biroul Managementul Calității, transparență decizională, strategii și politici publice. Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus consultării publice se pot depune până la data de 20 august 2022, prin formularul online disponibil pe pagina de internet a instituției la secțiunea Transparență decizională, ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: petrina.horghidan

primariagalati.ro sau prin poștă, la Registratura Generală a instituției din Galați.

Vom reveni cu informații.

Citit 4780 ori Ultima modificare Duminică, 14 August 2022 08:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.