Sportivii români, în prim-planul mondial în weekend

Sportivii români, în prim-planul mondial în weekend
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Trei discipline sportive au fost acaparate de către români în weekend, aceștia obținând rezultate remarcabile.

Halep, back in business

Simona Halep a reușit să revină în top 10 mondial, după o pauză de un an, după ce a câștigat cel de-al XXIV-lea titlu major din carieră: turneul de la Toronto. Halep s-a impus în finala de duminică seară după un meci maraton (de mai bine de două ore) cu brazilianca Haddad Maia, scor 6-3, 2-6, 6-3. Până la ultimul act, Simona le-a învins, în ordine, pe Vekic (6-0, 6-2), Shuai Zhang (6-4, 6-2), Teichmann (6-2, 7-5), Gauff (6-4, 7-6), Pegula (2-6, 6-3, 6-4).

”Este greu, am foarte multe lucruri de spus, dar sunt foarte obosită. La Toronto e un loc special pentru mine, chiar am vrut să câștig. Poate nu am jucat bine, dar am luptat. Acum câteva luni nu mă gândeam că aș putea câștiga un astfel de trofeu”, a spus Halep la capătul finalei.

Ca urmare a acestei performanțe, Simona Halep a urcat pe locul 6 în clasamentul mondial, iar financiar a obținut un premiu de 439.700 dolari. Astfel a devenit și a treia cea mai bogată jucătoare din lume ca urmare a câștigurilor din tenis, depășind bariera de 40 milioane de dolari, doar surorile Williams fiind superioare la acest capitol.

România, la cel mai bun European

România a înregistrat un bilanț istoric în cadrul Campionatului European de Canotaj de la Munchen, cu cinci medalii de aur și trei de bronz! România a reușit să obțină medalia de aur la 8+1 (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Ancuța Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și cârmaciul Adrian Munteanu). Aurul a fost obținut în fața echipajului Marii Britanii.

Medalia de aur a fost adjudecată de Ionela Cozmiuc, care a câștigat într-un mod spectaculos la simplu feminin, categoria ușoară. Românca a început mai greoi cursa, fiind a patra, dar a recuperat până la final încât a avut și avans considerabil față de a doua clasată, o reprezentantă a Greciei.

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au obținut, de asemenea, medalia de aur la proba de dublu vâsle feminin, la fel cum tot aur a fost și pentru echipajul dublu rame masculin compus din Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan.

Medalia de aur de debut la competiție a fost bifată, în proba de dublu rame feminin, de Denisa Tîlvescu și Ioana Vrînceanu.

Medalii de bronz au fost obținute de delegația României la probele: patru rame feminin (Mădălina Bereș, Iuliana Buhuș, Magdalena Rusu și Amalia Bereș), patru rame masculin (Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Florin Lehaci), patru vâsle masculin (Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ioan Prudeanu și Florin-Marian Enache).

David Popovici, din nou la înălțime

Când vine vorba de natație în plan mondial, numele unui sportiv român face înconjurul lumii: David Popovici. La numai 17 ani, Popovici domină autoritar toate competițiile la care participă, iar cel mai recent rezultat remarcabil este medalia de aur la Campionatul European de seniori, prin stabilirea unui nou record mondial!

Citit 982 ori Ultima modificare Marți, 23 August 2022 11:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.